Välkommen till kundservice

Använd sökfältet för att hitta svar på dina frågor.

03023Man-Tor 8.30-17.00

Kundservice / Flytt av värdepapper

Hur flyttar jag värdepapper till Nordnet?

Att flytta värdepapper till Nordnet är enkelt, och tar vanligtvis 2-3 veckor. För fonder tar det något längre. Allt du behöver göra är att skicka in en fullmakt till oss. Se nedan vad som gäller för respektive kontotyp.

För aktie,- och fonddepå: För att flytta värdepapper från en aktie,- och fonddepå i annan bank till en aktie,- och fonddepå hos oss. Har du BankID klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, om inte använd den här blanketten.

För investeringssparkonto: För att flytta värdepapper från ett investeringssparkonto (ISK) i annan bank till ett ISK hos oss, Har du BankID klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, om inte använd den här blanketten.

Till kapitalförsäkring: Du kan inte flytta in några värdepapper till en kapitalförsäkring, utan endast pengar.

Hur flyttar jag fonder till Nordnet?

För aktie,- och fonddepå: För att flytta fonder från en depå hos en annan bank till en depå hos oss, använd vårt digitala verktyg. Har du BankID klicka här, om inte använd den här blanketten.

För investeringssparkonto: För att flytta fonder från ett investeringssparkonto (ISK) i annan bank till ett ISK hos oss, använd den här blanketten.

Till kapitalförsäkring: Du kan inte flytta in några fonder till en kapitalförsäkring, utan endast pengar.

Kan jag flytta värdepapper till ett Investeringssparkonto?

Flytt från aktie- och fonddepå till investeringssparkonto:

Det är möjligt att flytta värdepapper från din aktie- och fonddepå hos Nordnet till ditt investeringssparkonto hos Nordnet. Värdepapper som flyttas in från din aktie- och fonddepå till ett investeringssparkonto ses som en insättning och inkluderas i det kapitalunderlag som schablonskatten beräknas på.

För en flytt mellan egna konton räcker det med ett överföringsuppdrag via meddelandecentralen som nås från inloggat läge. Ange då vilka värdepapper som ska flyttas och mellan vilka depåer värdepappren ska flyttas.

Vid flytt av värdepapper från en aktie- och fonddepå till ett investeringssparkonto, beskattas värdepappren också som om de hade avyttrats den dagen då värdepapper flyttas in till ditt investeringssparkonto. Dina värdepapper säljs inte av, men skattemässigt ses det som en försäljning och en kontrolluppgift skickas till Skatteverket.

Flytt från aktie- och fonddepå i annan bank till ett investeringssparkonto:

Önskar du flytta värdepapper från en depå hos annan bank till ett investeringssparkonto hos Nordnet, får du först flytta värdepappren till din aktie- och fonddepå hos Nordnet och därefter in till ditt investeringssparkonto.

Flytt från eget investeringssparkonto i annan bank till eget investeringssparkonto hos Nordnet:

Det går att flytta värdepapper från ett eget investeringssparkonto i annan bank till eget investeringssparkonto hos Nordnet. För att göra detta utan att innehavet dubbelbeskattas behöver vi få in en specifik flyttblankett. Blanketten heter "Flytt av värdepapper/fonder till investeringssparkonto hos Nordnet från investeringssparkonto hos annat institutlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster" och skickas per post till oss. Blanketten och adressen finns under fliken Tjänster följt av Blanketter och fliken Investeringssparkonto.

OBS! Alla papper är inte möjliga att flytta:

Se avsnittet "Inom vilka värdepapper kan jag placera?" under rubriken Våra Sparformer/Investeringssparkonto, för information om vilka värdepapper du kan flytta in till ett investeringssparkonto. Observera att vissa räntepapper inte är möjliga att flytta in till ett investeringssparkonto, trots att det är möjligt att handla värdepappret på kontot. Vid specifika frågor kontakta vår kundservice.

Vilka fonder kan jag flytta till Nordnet?

Du kan flytta in alla fonder som finns i vårt sortiment. Se vårt fondsortiment under fliken Fonder.

Hur lång tid tar det att flytta fonder till Nordnet?

Det kan ta mellan 7-20 bankdagar att flytta dina fonder till Nordnet och det beror på hur mycket din nuvarande bank har att göra. När det gäller flytt av utländska fonder så får man räkna med en längre tid för överföringen.

Anledningen till att det tar så lång tid för fondflyttar är för att det är tre parter inblandade, avsändande institut, fondbolaget samt mottagande institut.

Kostar det att flytta värdepapper till Nordnet?

Nej, Nordnet tar ingen avgift när du vill flytta värdepapper till oss. Däremot kan ditt nuvarande institut ta en avgift för att flytta ut värdepapper.

Mer om

Flytt av värdepapper


Kontakta kundservice
010-583 30 00
Mån-tors 8:30-20:00
Fre - 8:30-18:00
Orderläggning mäklare
010-583 31 00


Upp

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.