Upp

Dela:


Att investera i finansiella instrument innebär alltid en risk. Instrumenten kan såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Faktablad för de fonder som Nordnet förmedlar finner du på www.nordnet.se (i orderläggningsfönstret och på respektive fonds produktsida). Informationsbroschyr(er) tillhandahålls av respektive fondbolag. Du bör ta del av nämnda handlingar innan du beslutar dig för att investera i en fond.

Unik fond som fokuserar på barns rättigheter

RobecoSAM Global Child Impact

RobecoSAM Global Child Impact lanserades i Sverige den 26 november 2015 och är den enda fonden i världen som inkluderar barns rättigheter och välfärd som ett kriterium när de väljer bolag. Fonden ger en unik möjlighet för dig som vill stötta företag som tar ansvar samtidigt som du får ett globalt sparande i några av världens mest omsatta bolag.

Fondens jämförelseindex är MSCI World

Fondens jämförelseindex är MSCI World index, som representerar den globala aktiemarknaden.

Nordnet är den enda plattformen som erbjuder fonden på den svenska marknaden.


"RobecoSAM Global Child Impact Equities Strategy investerar i företag som tar dagens hållbarhetsutmaningar på allvar och verkar för en bättre framtid för kommande generationer", Olaf Martin, fondförvaltare för Robecosam Global Child Impact.

SNABBFAKTA  
Fondens namnRobecoSAM Global Child Impact 
FondbolagRobecoSAM 
Förvaltningsavgift1,40 % 
FondförvaltareOlaf Martin, CIIA-AZEK, Executive Director, Senior Portfolio Manager 
Minsta Köp100 kronor 
Minsta månadsspar100 kronor 
Risk5/7  
Fondens startdatum2015-09-18 
Fondfaktablad  


Mer information finns på www.robecosam.com


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.