Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Varför kan jag inte svara för mina teckningsrätter?

Efter sista svarsdagen till Nordnet, förutsatt att vi ej har fått ett svar på emissionserbjudandet, så byts teckningsrätterna TR ut mot TRF (TRF står för teckningsrätter till försäljning) och rätterna läggs till försäljning för din räkning. Om Nordnet lyckas sälja rätterna bokas det in pengar på depån. Notera att det debiteras ett courtage när Nordnet säljer teckningsrätter åt din räkning. Om vi inte lyckas sälja rätterna bokas dessa tillbaka på depån några dagar innan likviddagen och det ges möjlighet att svara på erbjudandet igen, under menyfliken Mina sidor följt av Företagshändelser.

Erbjudandet syns endast under Företagshändelser när det finns teckningsrätter på depån. 

Vid en nyemission där man har fått teckningsrätter, så har Nordnet satt ett tidigare datum än likviddagen som sista svarsdag till Nordnet. Detta för att vi ska hinna sälja av teckningsrätterna vid uteblivet svar så att de inte förfaller värdelösa. Har man alltså missat ett erbjudande eller avböjer deltagande i denna, så går man inte miste om värdet på sina teckningsrätter.

Du kan dock välja att det framöver inte sker en automatisk försäljning av rätter från din depå utan att du alltid själv aktivt väljer hur hanteringen av dina rätter ska ske. Då kan du lämna ditt svar ända fram till likviddagen (längre tidsfrist). Detta kan du ställa in under menyfliken Mina sidor, Min profil & inställningar följt av Konton/försäkringar och sedan Försäljning av svenska & danska teckningsrätter. 

Se villkor för respektive nyemission under menyfliken Företagshändelser.

Nordnet försöker endast sälja svenska och danska teckningsrätter.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm