Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Hur tecknar jag aktier i en IPO/börsintroduktion?

Du kan teckna dig i olika börsnoteringar via Nordnets hemsida, under fliken Mina sidor följt av Företagshändelser & IPO:er. Det går alltså inte i dagsläget att teckna dig via Nordnets app.

Under Företagshändelser & IPO:er kan du se och svara på alla aktuella erbjudanden från företag som ska börsnoteras (förutsatt att du är inloggad). Innan du ansöker/svarar på erbjudandet så läs igenom villkoren och de officiella erbjudandehandlingarna, så du vet vad du investerar i.

 

Exempel på villkor:

I villkoren hittar du vad teckningskursen per aktie kommer att vara, samt hur många aktier man minst måste teckna. I ovan exempel så är teckningskursen 72 SEK och minsta teckning 150 aktier, vilket ger ett lägsta teckningsbelopp om 10 800 SEK. När du köper aktier i en börsintroduktion utgår inget courtage. Under villkoren ser du också när du senast kan svara på erbjudandet samt måste ha pengar tillgängligt på ditt konto för att ansökan ska bli godkänd. För att ditt svar ska registreras så måste du ha kryssat i rutan att du har läst och förstått villkoren för erbjudandet.

 

Säkerställ att pengar finns på rätt konto i tid

Det är viktigt att pengarna faktiskt finns på just det kontot som du ansöker från, och inte någon annan av dina Nordnetkonton. Har du ett kreditavtal kopplat med belåningsvärde så går det också bra: vi gör nämligen en körning gentemot tillgängligt för handel.

För frågor om insättningar – läs mer här

länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För frågor om intern överföring mellan egna konton hos Nordnet – läs mer här
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka