Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Vad innebär Castellums uppköpserbjudande på Kungsleden?

Castellum har lämnat ett uppköpserbjudande till aktieägare i Kungsleden. Uppköpserbjudandet är en kombination av ersättning i form av likvider och aktier i Castellum; en så kallad Mix & Match.

Grunderbjudandet är att Castellum erbjuder aktieägare i Kungsleden att 70% av aktierna i Kungsleden byts ut mot aktier i Castellum, med villkoren 0,525 Castellum per 1 Kungsleden, och att resterande 30% av aktierna byts ut mot 121 kronor per 1 Kungsleden-aktie.

Exempel

Äger man 10 aktier i Kungsleden så skulle detta innebära 3,675 aktier i Castellum (7 X 0,525) samt 363 kronor (3 X 121).

Betalning av ersättning beräknas ske omkring 2021-11-04.

Eftersom man inte kan ha aktiefraktioner så kommer endast 3 aktier i Castellum bokas in på ditt konto och 0,675 aktier säljas till marknadskursen vi det tillfället.

 

Det kan finnas aktieägare i Kungsleden som hellre vill ha aktier i Castellum för sina aktier i Kungsleden, och andra aktieägare som hellre vill ha likvider för sina aktier i Kungsleden varav Castellum erbjuder en matchningsmöjlighet: att i den mån det går matcha ihop aktieägare som hellre vill ha aktier med aktieägare som hellre vill ha likvider.

Äger du aktier i Kungsleden och vill svara Ja på uppköpserbjudandet så har du därför fått 3 alternativ.

  • Kungsleden Shares Mix and Match: Detta erbjudande är riktat till dig som (om möjligt) önskar ta emot fler aktier och mindre kontanter än det ursprungliga erbjudandet
  • Kungsleden Cash Mix and Match: Detta erbjudande är riktat till dig som (om möjligt) önskar ta emot mer kontanter och mindre aktier än det ursprungliga erbjudandet
  • Kungsleden Mix and Match: Grunderbjudandet.

OBS: Du ska välja endast ett av dessa tre alternativen per konto du äger Kungsleden inom om du vill acceptera uppköpserbjudandet.


Sista svarsdag till Nordnet är 2021-10-28. Du kan läsa och svara på erbjudandet via Nordnets hemsida, här. Om du inte lämnar svar innan sista svarsdag så innebär det att du svarar Nej på uppköpserbjudandet. Observera att dina aktier ändå kan bli uppköpta om Castellum får mer än 90% av rösterna i Kungsleden.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka