Hoppa till huvudinnehållet
Just nu är det många som kontaktar oss vilket leder till längre svarstider på både telefon och meddelanden. Sök gärna efter svar på din fråga här.

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Vad innebär Kinneviks utskiftning av innehavet i Zalando?

Investmentbolaget Kinnevik har beslutat om utskiftning av hela sitt innehav i Zalando till sina aktieägare. Utskiftningen kommer genomföras i 3 steg:

  1. Kinnevik genomför en aktiesplit där en Kinnevik-aktie delas upp till en Kinnevik-aktie och en inlösenaktie. Sista dagen för handel inklusive rätten till inlösenaktie är fredagen den 14e maj 2021. Kinneviks aktiekurs kommer därför, allt annat lika, falla med motsvarande värde på ex-dagen måndag 17e maj 2021.
     
  2. Inlösenaktierna kommer handlas under perioden 19e maj 2021 t.o.m. 9 juni 2021. Inlösenaktien handlas på Stockholmsbörsen.
     
  3. 143 stycken inlösenaktier kommer sedan automatiskt lösas in mot 28 stycken Zalando-aktier. Leverans av Zalandoaktierna är beräknad att ske kring den 18 juni. De inlösenaktier som inte går jämnt ut kommer att säljas av mot likvid. Eftersom Zalando är noterat på Frankfurtbörsen i Tyskland, och den Zalandoaktie som delas ut kommer vara en svensk onoterad Zalandoaktie som inte går att handla, kommer Nordnet att automatiskt konvertera Zalandoaktien till den på Frankfurtbörsen, så att du som kund kommer kunna köpa/sälja aktien som vanligt på hemsidan och appen. Det beräknas att ske efter den 18 juni.

Exempel:

  • Du äger 100 st Kinnevikaktier 14e maj 2021 och kommer därför efter splitten ha 100 st Kinnevik-aktier och 100 st Kinnevik IL (inlösenaktier).
  • Kinnevik IL-aktier kan du, om du önskar, sälja under perioden 19e maj t.o.m. 9e juni. 
  • Om man inte sålt sina Kinnevik IL-aktier så kommer de automatiskt konverteras till Zalando-aktier. För 143 Kinnevik IL-aktier får du 28 Zalando-aktier vilket innebär att man för varje Kinnevik IL-aktie får 0,1958 aktier i Zalando (28/143). För dina 100 Kinnevik IL-aktier får du alltså 19 st Zalando-aktier. Eftersom Inlösenrätterna inte går jämnt ut så kommer du även få betalt för fraktionerna som måste säljas av (eftersom 100 Kinnevik-aktier egentligen ger 19,58 aktier)

 

Zalando är noterat på Frankfurtbörsen i Tyskland. Kinneviks aktieägare hos Nordnet kommer kunna handla Zalando-aktien elektroniskt på tyska Xetra.

Ytterligare information kring Kinneviks utskiftning av Zalando går att läsa här.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka