Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Hur skapar jag ett månadssparande?

Månadssparande sätts upp på Nordnets sajt under menyfliken Mina sidor följt av Månadsspar alternativt på appen genom att klicka dig vidare från Överföringar/Månadssparande.

Du kan välja att spara i fonder eller börshandlade fonder (så kallade ETF:er). Vill du månadsspara i pengar till ett sparkonto så sätter du istället upp en stående överföring till ditt sparkonto.

Vad ska jag månadsspara i?
 

Vet du på förhand vilka fonder du vill investera i så sätter du upp ett månadssparande genom att klicka på "Hitta fonder själv" (vanliga fonder) eller "Hitta ETF:er själv" (börshandlade fonder).

Vill du ha guidning i vad du ska investera i så finns dels Nordnet One, ett komplett fondsparande till låg avgift, och dels "Hjälp mig hitta fonder".

Hur dras pengarna för månadssparande i fonder?

 

  1. Vanligaste alternativet; Med ett kopplat bankkonto så dras pengarna från din andra bank automatiskt och placeras enligt sparplanen du valt. 
  2. Vill du istället använda pengar som redan finns på Nordnetkontot så hoppar du över steget där man väljer bankkonto och ser själv till att pengar finns på Nordnetkontot vid datumet fonderna ska investeras.
  3. Det finns en tredje funktion, procent av saldo. Med den funktionen investeras kontots tillgängliga saldo enligt enligt vald fördelning. Saknas pengar på kontot så sker ingen placering.

 

Tips; En autogiroöverföring tar alltid åtminstone en bankdag. Så om du vill att pengarna ska dras från ditt lönekonto den 25:e så sätt den 24:e som datum för månadsspararande. När pengarna landar på Nordnetkontot så kommer köporder placeras i valda månadssparandet.

 

Månadssparande i börshandlade fonder (ETFer)

 

Med ett månadssparande investeras ett valfritt belopp på minst 500 kronor courtagefritt i börshandlade fonder, så kallade ETF:er. Beloppet kan variera med som mest 10%. Pengarna dras den 5:e varje månad från valt Nordnetkonto och investeras i valda ETF:er, det går alltså inte att sätta upp ett automatiskt månadssparande från din andra bank utan behöver själv säkerställa att pengar finns så att order kan placeras.

 

Tips; ; Sätt upp en stående överföring till ditt Nordnetkonto, med överföringsdag exempelvis 28e varje månad. På så sätt kommer pengarna finnas på kontot i god tid före den 5e då investering i ETF:er brukar ske.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm