Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Vad betyder de olika beloppen under Krediter?

Kreditsaldo: Den summa som har utnyttjats från kreditkontot och inte förts tillbaka. Notera att för ISK och KF är kreditkontot separat och om du säljer ett värdepapper eller gör en insättning till ditt konto så kommer pengarna inte automatiskt föras över till kreditkontot. För att betala av på ditt kreditsaldo behöver du göra en Intern överföring under Överföringar.

Saldo: Saldot är pengarna som finns på ditt konto. 

Belåningsvärde: Belåningsvärdet är det samlade belåningsvärdet på dina värdepapper. Du kan inte låna mer än ditt totala belåningsvärde. Belåningsvärdet ökar om du köper fler värdepapper med belåningsgrad eller om dina värdepapper ökar i värde. Vice versa minskar det om du säljer värdepapper med belåningsgrad eller om dina värdepapper minskar i värde. 

Kreditlimit: Kreditlimiten är gränsen för vad du maximalt kan belåna, oavsett ditt belåningsvärde. 

Nettokredit: Nettokrediten är den kredit du faktiskt utnyttjar. Det är endast på nettokrediten du betalar ränta. Nettokrediten räknas ut genom att ta ditt kreditsaldo + saldo.

Om du har ett kreditsaldo på 10 000 kronor och ett saldo på 15 000kr är nettokrediten 0kr, dvs du utnyttjar i dagsläget inte någon nettokredit och betalar inte heller någon ränta.
Om du däremot har ett kreditsaldo på 15 000 kronor och ett saldo på 10 000 kronor är nettokrediten - 5000kr, d.v.s. du utnyttjar en nettokredit och betalar således ränta på den.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka