Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Hur beräknas avkastningen för mitt konto?

Syftet med att mäta utvecklingen i din depå är för att du med så hög precision som möjligt ska kunna följa ditt sparande hos oss. Den avkastning du ser i portföljrapporten eller under ”Utveckling idag” påverkas av det mesta du gör i din depå. Utöver det uppenbara i hur dina värdepapper utvecklats så påverkar även valutaförändring, courtage och utdelningar det som du ser på Depåöversikten. Insättningar och uttag kvittas i beräkningen och påverkar därför inte din utveckling.

 

Oavsett om du kollar aggregerad utveckling för alla dina konton eller på en enskild depå så är det primärt tre värden som visas:

 

  • Utveckling i procent över vald tidsperiod
  • Utveckling i SEK över vald tidsperiod
  • Graf med utveckling över vald tidsperiod

 

Utveckling i belopp räknas ut genom att ditt nuvarande egna kapital i depån kvittas mot gårdagens värde och nettot av dagens kassaflöde. Dagens kassaflöde består bland annat av de insättningar, utsättningar och internöverföringar du gjort under dagen.

 

Utveckling procentuellt beräknas genom att dela dagens resultat med gårdagens kapital och förändringen i dagens kassaflöde.

 

Grafen som visar utveckling är en aggregerad procent över vald tidsperiod.

 

Dessa beräkningar körs flera gånger under en dag, så om du gör en direktinsättning via Swish, kan det en kort stund se ut som att din avkastning i procent och kronor har påverkats. Detta korrigeras så fort beräkningarna körs nästa gång.

 

Här kan du läsa mer ingående om hur vi mäter din avkastning.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka