Hoppa till huvudinnehållet
Just nu får vi många frågor om börsnoteringar. Du hittar alla aktuella företagshändelser som Nordnet erbjuder här.

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Hur flyttar jag in min tjänstepension till Nordnet?

För att flytta in din tjänstepension till Nordnet måste du kontrollera med ditt nuvarande försäkringsbolag att din tjänstepensionsförsäkring går att flytta. Det kan vara olika regler hos försäkringsbolagen för vilka pensioner som går att flytta. Vi hjälper dig gärna och kostnadsfritt att undersöka flytträtten på din pension. Med Informationsfullmakten ger du oss tillåtelse att undersöka var du har din pension idag och om den är möjlig att flytta till Nordnet. Signera en informationsfullmakt med ditt BankID här.

För att kunna genomföra denna flytt behöver du uppge ditt försäkringsnummer, vilken typ av försäkring det är, samt hos vilket försäkringsbolag du har din försäkring. Dessa uppgifter hittar du på ditt försäkringsbesked (från ditt nuvarande försäkringsbolag) eller kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag och be om dessa uppgifter.

Både du som försäkrad och försäkringstagaren (den arbetsgivare som tecknat din försäkring) till din tjänstepension ska underteckna två blanketter:

  • Nordnet Tjänstepension - Fribrevsförsäkring för inflytt av kapital
  • Uppdrag om flytt till Nordnet

Dessa blanketter får du från våra flyttexperter, som du kan kontakta på flyttapension@nordnet.se. Dessa blanketter ska skickas in per varje tjänstepensionsdepå som önskas överföras.

Tänk på att:

  • Villkoren i din tjänstepensionsförsäkring kan ändras från de villkor du har idag, därför är det klokt att göra en noggrann jämförelse mellan de villkor som gäller för din nuvarande försäkring och Nordnets villkor.
  • Kontrollera om ditt nuvarande försäkringsbolag tar ut någon avgift för att flytta din försäkring och vilket belopp det är. Detta kan även vi ta reda på via informationsfullmakten
    länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
    .
  • Det är endast kontanta medel som kan flyttas, dvs. innehav i aktier och fonder måste säljas av innan pensionskapitalet kan flyttas in.

 

Observera att du i dagsläget inte kan flytta avtalspensioner inom KAP-KL, SAF-LO, PA03, ITP samt ITPK till oss.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka