Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Vilka värdepapper kan jag handla inom ramen för Nordnet Tjänstepension?

Som kund hos oss har du tillgång till ett av marknadens bredaste utbud av placeringar. Beroende på om din tjänstepension är en depåförsäkring eller en fondförsäkring så skiljer sig placeringsalternativen åt. I en depåförsäkring kan du investera i ett stort utbud av aktier, fonder, etfer, obligationer m. fl.
Här, under frågan "Vad kan jag placera i?", har vi skapat en sammanställning över de olika sorters värdepapper och marknadsplatser du kan investera i inom din traditionella tjänstepension.

I en fondförsäkring så måste hela kontot vara investerat i fonder. Till skillnad från en traditionell depåförsäkring så kan man inte ligga likvid i en fondförsäkring, d.v.s. alla pengar på kontot måste vara investerade i fonder.

Notera även att personer som har anknytning och är deklarationsskyldig i USA inte kan handla värdepapper med amerikansk emittent* då vi har identifierat ett krav på att segregera och rapportera dessa innehav separat. Detta gäller från och med 24:e juni 2019.

* Med värdepapper menar vi bland annat aktier, börshandlade fonder (ETF) och börshandlade produkter (ETP), där emittenten är ett USA-baserat företag. Detta inkluderar, men begränsas inte till, i stort sett samtliga värdepapper med US ISIN-kod, vilket inte längre kommer vara tillåtet att hålla eller handla om man har anknytning till USA. 

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm