Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Vad betyder min orderstatus?

När du lägger en order tilldelas den en orderstatus. Detta för att du ska veta vad som händer med din order och var i processen den befinner sig. Denna syns under fliken Order. Vanligast förekommande orderstatus är följande:

  • Order mottagen - Den orderstatus som den tilldelas innan ordern placerats i marknaden. Denna status är ingen garanti för att ordern är korrekt placerad på handelsplatsen. I detta skede kontrolleras ordern.
  • I marknaden - Ordern är korrekt och är nu placerad på den handelsplats där värdepappret eller instrumentet handlas. Ordern syns under "order".
  • Refused by ordervalidation - Ordern har inte godkänts av Nordnets orderkontroll. Detta kan bero på olika saker, till exempel att täckning saknas, att det finns flera order i marknaden, att insättningar ännu inte är bokförda eller att depåinnehavet inte är korrekt uppdaterat. Vid denna status, kontakta alltid en av våra mäklare på telefon 010-583 31 00.
  • Order processas - Ordern är lagd i en onoterad aktie som kräver manuell orderläggning av mäklare, och ordern är ännu inte behandlad av mäklare. Observera att även om man har skrivit in en felaktig symbol (tickerkod) visas detta meddelande tills en mäklare har behandlat ordern.
  • Fel Symbol - Värdepappret eller instrumentet har inte placerats på handelsplatsen på grund av att fel symbol har används. Ordern behöver läggas om med korrekt symbol, så kallad tickerkod. Med detta avses aktiens kortnamn. Till exempel är "ERIC B", kortnamnet för aktien Ericsson B. Tickerkod finns i kurslistorna.
  • Requested action failed - Ordern har ett otillåtet villkor eller så tillåter inte den aktuella marknaden denna åtgärd.
  • Pending - Ordern kontrolleras så att tillräckliga medel finns eller att aktierna finns på depån. Under den tid en order har denna status kan den inte tas bort eller ändras. Ordern kan tas bort eller ändras först när den har erhållit ett orderid.

OBS! Det är viktigt att du alltid kontrollerar din orderstatus och att du kontaktar mäklare på nummer 010-583 31 00 om det är något du undrar över.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm