Hoppa till huvudinnehållet

Så agerade Private Banking i januari

Mest köpta aktiernaUtveckling januariMest sålda aktiernaUtveckling januari
Investor+7,5%Hennes & Mauritz+14,2%
Tesla+40,6%Evolution+15,1%
SEB+5,3%Millicom+34,8%
Hexatronic-8,9%Electrolux+4,7%
Ericsson-0,8%Scandic+19,2%

Månadens mest köpta aktier bland Private Banking-kunder:

Så spännande är inte det med Investor i topp, det är alltid en populär aktie. Men Tesla har fått ett rejält uppsving i januari, helt otroligt hur snabbt aktien vänder både upp och ner. Något som hänt rent fundamentalt för Tesla är att man sänkt priset på sina bilar, vilket kan innebära att man når ut till fler konsumenter med lägre budget. Det är helt enkelt ett steg till attt bli en mer folklig bil. Om de lyckas bli folkliga, nå nya höjder och kan fortsätta vara lika lönsamma återstår att se. Tesla har under lång tid varit en populär aktie, så jag är inte jätteförvånad att den seglat upp i topplistan när det händer så mycket i bolaget. På tredje plats hittar vi SEB, som nyligen kom med en stark rapport något över analytikernas förväntningar. Bolaget gynnas också av högre räntor. Därefter hittar vi Hexatronic som hade en tuff januari, här kan det ha varit så enkelt som att folk passat på att köpa när aktien backat en aning. Ericsson gick mer eller mindre sidledes över månaden och är på minus totalt sett. Å ena sidan har Ericsson kantats av problem ett bra tag. Å andra sidan kanske vissa finner aktien i en attraktiv värderingsnivå och därför köper den.

————

Månadens mest sålda aktier bland Private Banking-kunder:

Då samtliga aktier bland de mest sålda är på plus i januari så kan det vara vinsthämtningar och att man allokerar om mot andra aktier som gått mindre bra. Den mest sålda aktien är H&M som på något sätt lyckats ha både en stökig kvartalsrapport och en kursmässigt bra januari. Där kommer de besparingar och lönsamhetsmål man ska försöka nå i år förhoppningsvis kunna lyfta bolagets aktie som annars har haft det småsurt över lång tid. Millicom har länge varit en surdeg i folks portföljer, vissa har köpt aktien på högre nivåer medan andra har fått aktien utdelad från Kinnevik. Den som väntar på något gott…har kanske något att jubla över nu då Millicom-aktien fått en rejäl skjuts upp efter nyheten om att de befinner sig i diskussioner om att bli uppköpta av “Apollo Global Management” och “Claure Group”. Om budet går igenom och på vilka nivåer återstår att se.

/Ara Mustafa, investeringscoach på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm