Hoppa till huvudinnehållet

Populäraste köpen bland Nordnets kvinnliga kunder

Kurskollapsande SBB och Embracer, men också Axfood och Latour. Här är aktievalen Nordnets kvinnliga kunder gjorde i maj.

Mest nettoköpta aktier bland Nordnets kvinnliga kunder i maj:

Investor

Nibe

SSAB

Intrum

Embracer

Handelsbanken

SBB

Latour

Axfood

Volvo

Högrisk men också defensiva val

Vi kan se att Nordnets kvinnliga kunder i maj, liksom den svenska kundbasen i stort, nettoköpte kurskollapsande tidigare spararfavoriter som SBB och Embracer. Man gör dock inte detta i riktigt lika hög utsträckning som manliga kunder, men aktierna finns med i köptoppen. Aktiemarknaden i stort tycks anse att förtroendet för SBB är förbrukat, men från privatspararna fortsätter köpen. Framför allt är det befintliga aktieägare som köper mer. Som investerare är det extra viktigt att följa utvecklingen och se till att inte hamna i fällan att bli selektiv med vilken information man väljer att ta in när det handlar om en aktie man kanske investerat både pengar, tid och rentav känslor i.

Även Embracer har nettoköpts av spararna ända sedan vinstvarningen. När aktien totalkollapsade den 24 maj, efter att ett viktigt avtal gått om intet, svarade privatspararna med en massiv köpvåg. Sedan dess är aktien den mest nettoköpta på Nordnets plattform.

Men högst upp i köptoppen bland kvinnliga kunder finns den gamla favoriten Investor, aktien som många ser som något av ett basplagg i aktiegarderoben. Nibe, som är den näst mest nettoköpta under månaden, är en stor spararfavorit med hållbarhetsstämpel som ofta hamnar högt upp på listor över de populäraste aktierna bland kvinnliga kunder. Men så är också Nibe en mångårig börssuccé. De kvinnliga investerarna har också stort förtroende för SSAB, och dess position på stålmarknaden idag. Dessutom uppskattas givetvis den höga direktavkastningen.

En aktie som sticker ut på listan ovan är Axfood. Det defensiva valet finns inte med om vi tittar på nettoköpen bland kunder i stor. Det vittnar om ett portföljtänk där risktagande vägs upp av mer defensiva val.

Mest nettosålda aktier bland Nordnets kvinnliga kunder i maj

Electrolux

Evolution

Kindred

Africa Oil

Hemnet

Truecaller

B3 Consulting Group

Elanders

Dedicare

Ovzon

Bland såväl manliga som kvinnliga kunder är Electrolux mest nettosålda aktie. Bolaget har varit i strålkastarljuset sedan budryktena intensifierades. Spararna resonerar som så att man lika gärna kan sälja på den kursrusning som följt på ryktet.

/Frida

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm