Hoppa till huvudinnehållet

Över 16 miljoner utbetalas till Nordnets kunder

Idag genomförs en ny utbetalning – på drygt 16 miljoner kronor – inom ramen för Nordnets aktielåneprogram. Totalt har aktielåneprogrammet betalat ut över 238 miljoner kronor sedan starten 2018.

Aktielåneprogrammet innebär att du som sparar i kapitalförsäkring eller pensionsförsäkring har möjlighet att få en extra avkastning på de aktier du väljer att investera i. Det beror på att aktierna lånas ut till andra, som i sin tur betalar en ersättning för lånet. Hur stor utbetalningen blir för en enskild aktie beror på faktorer som utbud och efterfrågan, hur stort innehav du har och hur länge du behåller innehavet.

Aktielåneprogrammet blev en omedelbar succé och det förbättras löpande med fler aktier och nya marknader. Numera ger programmet ersättning för utlåning av svenska, norska, danska, finska, amerikanska och kanadensiska aktier.

Här är hela listan

Du som investerat i aktier som lånas ut kommer under dagen att få en utbetalning till ditt Nordnetkonto. Logga in för att se hur mycket du får, eller aktivera pushnotiser i appen för att bli notifierad.

De aktier som gav mest under Q1 2023 är:

  • SBB
  • SAS
  • Embracer
  • SolTech
  • Bico Group
  • SynAct
  • Humble Group
  • Minesto
  • Storytel
  • Maha Energy

Med vårt aktielåneprogram har vi skapat en tredje typ av avkastning på aktier, utöver värdeuppgång och utdelning, som tidigare varit förbehållen stora kapitalförvaltare och fonder. Det tycker jag är ett bra exempel på hur vi på Nordnet demokratiserar sparande och investeringar.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Läs mer om Nordnets aktielåneprogram här

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2023-04-19 07:13

Det här är värsta bluffen. De som lånar dina aktier vill ju att kursen ska ner, och kommer att pressa den, så att de kommer att tjäna pengar. De har ju inget att vinna på att kurserna går upp! Du får sen en liten “ersättning” för att du har lånat ut dina aktier, samtidigt som dina aktier blivit MYCKET mindre värda. Nej, gå aktivt in och välj bort möjligheten för Nordnet att låna ut dina aktier! Det är lätt att göra på hemsidan.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2023-04-21 11:55

Om du vinner eller förlorar beror väl mycket på ditt tidsperspektiv?
Om tanken att priset över tid matchar värdet stämmer så skall ju priset återhämta sig för eller senare. Under tiden har du kanske passat på att dra nytta av det (onaturligt) låga priset för att fylla på lite och drar därmed nytta av (den onaturligt starka) uppstudsen när blankarna väl stänger sina positioner för att realisera vinsten.

Sen kan man definitivt ha åsikter om hurvida blankning och extremt kortsiktiga handel alls borde vara tillåten men det är en annan fråga.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm