Hoppa till huvudinnehållet

Kunskapsbanken

Nå nästa nivå som investerare

Välkommen till en värld av ny kunskap. Är du intresserad av att bli en bättre investerare, få smarta spartips och i allmänhet öka din förståelse för börsen så har du hittat rätt!

Kunskapsbanken är uppdelad i fyra stora områden där du kan hitta både utbildande artiklar och videoklipp för att hjälpa dig förstå både aktier, fonder, trading och strategier.

Tjäna pengar på aktier

Aktieinvesteringar är både kul och erbjuder en möjlighet till god avkastning. I detta avsnittet får du lära dig mer om hur du hittar köpvärda aktier och hur börsen fungerar. Du kan läsa mer om olika typer av aktier. Vad är en börsnotering och varför väljer företag att erbjuda sina aktier till allmänheten. Vad man ska tänka på när man köper utländska aktier. Inte minst hur man hanterar den risk som är förknippad med aktiehandel.

Spara i fonder

Ett fondsparande ger god riskspridning och är enkelt att automatisera med ett månadssparande. Du kommer få lära dig mer om hur man kan jämföra fonder både på avgifter och avkastning. Vad är skillnaden mellan aktiefonder och räntefonder samt när de passar i ditt sparande. Dessutom finns det många olika typer av fonder och du kommer få en bättre förståelse för när de kan passa i ditt sparande.

Trading och hävstång

Om du vill vara ännu mer aktiv på börsen så finns det en rad olika instrument du kan handla med, det är dock viktigt att du förstår hur de fungerar. Du kommer få lära dig hantera hävstång. Du kan tjäna pengar på både uppgång och nedgång med olika instrument och det går även använda det som skydd i din portfölj.

Strategier

Att bygga en utdelningsportfölj är en populär strategi. Du kommer lära dig mer om hur man kan hitta bra aktier som ger en god utdelning under lång tid framöver. Automatisera med hjälp av månadssparande eller vad man ska tänka på inför att starta ett barnsparande hittar du också. Samt hur man ska tänka kring belåning i portföljen.