Pension för privatperson

Öka din framtida lön tillsammans med Nordnet


Mer pension till dig

Flyttservice
hjälper dig att samla ditt sparande

Smarta verktyg
hjälper dig att välja


Upp

Dela:

Öka din framtida lön

Vi hjälper dig öka din framtida lön

Pension är inte mer komplicerat än din framtida lön. Har du enbart allmän pension får du ungefär 50-65 % av din nuvarande lön när du är pensionär. Du behöver med andra ord något mer. Det finns saker du kan göra här och nu:

Starta ett eget eget pensionssparande med ett regelbundet månadssparande

Flytta din pension du får från jobbet till Nordnet. För vissa människor kan det betyda tusentals kronor mer i pension.

Investera lite tid idag och du kommer tacka dig själv i framtiden.

  • Mer pension till dig. Med din pension hos Nordnet betalar du inga onödiga avgifter. Det kan betyda tusentals kronor mer i månaden som pensionär.
  • Stort utbud av värdepapper. Visste du att vi förutom fonder ger dig möjlighet att handla aktier och börshandlade fonder (ETF:er) i din pension?
  • Smarta verktyg. För dig som inte kan eller vill välja fonder själv har vi den oberoende webbaserade Investeringsguiden. Där du får kostnadsfria fondförslag utifrån din riskprofil.


Har du frågor tveka inte att kontakta vår kundservice som hjälper dig. Ring 08-506 330 00 eller mejla till pension@nordnet.se.

Starta ett eget pensionssparande

Öka din framtida lön - spara pengar själv i en privatpension eller IPS

Starta ett eget pensionssparande

Den allmänna pensionen ger mellan 50 och 65 procent av din nuvarande lön när du är pensionär. Får du pension från din arbetsgivare får du lite till. Men vill du ha en rikare framtid behöver du lägga till ett eget pensionssparande. Välj mellan att öppna en IPS eller en privatpension. Sparformerna är väldigt lika och för de flesta är skillnaderna små. Det viktigaste är att du sparar och inte betalar onödiga avgifter.

Med vår funktion, månadssparande i fonder, behöver du dessutom bara lägga ner tid initialt, för att sedan känna dig trygg med att du sparar till din framtida lön. Du anmäler ett konto i en annan bank och varje månad sker det en automatisk insättning på ditt pensionskonto som automatiskt placeras i den eller de fonder du har valt. Med Nordnet är det enkelt att pensionsspara.

Mer information om privatpension och IPS

Skillnaderna mellan privatpension och IPS (Individuellt Pensionssparande) är få och de allra flesta kommer inte ens att märka skillnaden.

  • Har du inte make/sambo, barn, före detta make/sambo samt dennes barn är IPS bättre för dig. I IPS är det möjligt att välja att ditt dödsbo får pengarna vid dödsfall, vilket inte är möjligt i privatpension.
  • Vill du kunna handla aktier på First North och Aktietorget, är en privatpension bättre för dig eftersom du inte kan handla på dessa marknader i IPS.
  • Det är skillnader mellan hur pengarna är skyddade. Läs mer om hur pengarna är skyddade i IPS och privatpension.


Ingen kapitalvinstskatt


När du sparar till din pension i IPS eller privatpension betalar du ingen kapitalvinstskatt, ingen skatt på utdelningar på svenska aktier och du får inte heller göra något förlustavdrag. Istället betalar du en avkastningsskatt på 0,302 % (2014) som årligen dras direkt ifrån din depå och dina utbetalningar inkomstbeskattas.

Avdragsgillt

Som privatperson kan du dra av upp till 12 000 kr av ditt privata pensionssparande i deklarationen och därmed minska din inkomstskatt. Dessa inbetalningar är då förtryckta i din deklaration.


Frågor och svar om IPSöppnas i nytt fönster

Frågor och svar om privatpensionöppnas i nytt fönster

Avtal och blanketter

Mer om månadssparande i din pension

Tiden är spararens bästa vän och ett regelbundet sparande är ett bra sätt att spara till sin pension.

Efter att du öppnat ditt pensionskonto anmäler du ett konto i en annan bank och varje månad sker det en automatisk insättning på ditt pensionskonto som automatiskt placeras i den eller de fonder du har valt. Med Nordnet är det enkelt att pensionsspara.

Behöver du inspiration för vilka fonder du ska välja? Gör Investeringssguiden kostnadsfritt och få ett fondförslag utifrån din riskprofil.


Flytta din privatpension till Nordnetöppnas i nytt fönster

Vet du inte om det är en privatpension eller IPS du har? Ring vår kundservice så hjälper vi dig, 08-506 330 00.

Har du redan en privatpension eller IPS?

Flytta ditt pensionssparande till Nordnet

Har du redan en privatpension eller IPS hos en annan bank? Flytta pensionen till Nordnet för att samla ditt sparande, få tillgång till alla våra verktyg samt att du slutar betala onödiga avgifter.

Vi har inga fasta avgifter vilket kan betyda att du sparar flera tusentals kronor på att flytta till Nordnet. Flytta ditt pensionssparande till Nordnet idag.


Pension från jobbet

Du kan påverka din tjänstepension!

Får du pension från din arbetsgivare, tjänstepension, finns de saker du kan påverka och på så vis öka din framtida lön. Många, men inte alla, kan välja var man vill placera de inbetalningar ens arbetsgivare gör till ens pension. Välj Nordnet.

Hos oss kan du vara säker på att du inte betalar onödiga avgifter vilket kan betyda tusentals kronor mer till dig som pensionär. Dessutom får du stora placeringsmöjligheter, förutom fonder har du möjlighet att investera i aktier och börshandlade fonder (ETF:er) hos oss.

Vi har verktygen som gör dina placeringar enklare. Är du osäker på hur du ska placera, ta hjälp av vårt webbaserade verktyg Investeringsguiden. Du svarar på ett antal frågor och får utifrån din riskprofil förslag på fonder som passar dig. Inspiration till investeringar hittar du även på Topp 30 och Nordnetbloggen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi kan hjälpa dig att ta reda på om du kan flytta din pension till Nordnet.

Jämför och se hur mycket du tjänar på att flytta till Nordnet


Flytta din pension till Nordnet


Många, men tyvärr inte alla, kan flytta sin pension till Nordnet. Fyll i och skicka in vår informationsfullmakt så hjälper vi dig att ta reda på om du kan flytta din eller dina hittills intjänade pensioner till Nordnet. Du får även hem de blanketter du behöver för att flytta din pension till Nordnet.

En underskrift av en informationsfullmakt innebär inte att du förbinder dig till att utföra en flytt, det beslutet tar du när du får hem sammanställningen.

Infomationsfullmakten kan du skicka per post men även faxa till 08-506 330 65 eller scanna in och maila till flyttapension@nordnet.se.

Vet du var du har din pension och att det är möjligt att flytta den till Nordnet? Ring oss på 08-506 33 000 eller maila flyttapension@nordnet.se så hjälper vi dig att fylla i rätt blanketter direkt.

Att investera i finansiella instrument innebär alltid en risk. Instrumenten kan såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk av­kast­ning är ingen garanti för framtida avkastning. Faktablad för de fonder som Nordnet förmedlar finner du på www.nordnet.se (i orderläggningsfönstret och på respektive fonds produk­tsida). Informationsbroschyr(er) tillhandahålls av respektive fondbolag. Du bör ta del av nämnda handlingar innan du beslutar dig för att investera i en fond.