Nordnet generationsspar.

Upp

Enkelt och bekvämt till din pension.

När du startar ett tjänstepensionssparande hos oss placeras dina pengar automatiskt i Nordnet generationsspar. Det är en fondportfölj som anpassar fördelningen mellan aktier och räntor till din ålder och sparhorisont. Nordnet generationsspar är ett enkelt och bekvämt sparande för dig som vill lägga tiden på annat.

Ett sparande som sänker risken över tiden.

Nordnet generationsspar kombinerar risk och trygghet genom livet, vilket innebär att du som sparare inte behöver tänka på det. Om du har långt kvar till pensionen placeras dina pengar i fonder med hög risk och möjlighet till god avkastning.

Risken avtar successivt med tiden, i takt med att du blir äldre. På så sätt kommer ditt sparande alltid att vara rätt anpassat till dig och din ålder, utan att du själv behöva vara aktiv.

Placeras i Nordnet Smarta Portföljer.

De fonder Nordnet generationsspar placeras i är Nordnet Smarta Portföljer, i olika riskklasser. Du ser fördelningen nedan och kan klicka på var och en av fonderna för att läsa mer. Du betalar endast de vanliga fondavgifterna för den eller de fonder som ingår i Nordnet generationsspar vid varje given tid.

Om du har en annan fond och vill byta till Nordnet generationsspar hittar du den under Fonder/Förvaltning när du är inloggad på nordnet.se.


Din ålder

Fond

0 - 54 år

100 % Nordnet Smart 15

55 - 65 år

100 % Nordnet Smart 10

65 - 74 år

100 % Nordnet Smart 5

75 år eller äldre

20 % Nordnet Smart 15

80 % Nordnet Räntefond

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.