Låt inte avgifter äta
upp ditt sparande.

Flytta din pension.

Upp

Vad sägs om en halv miljon extra* i pension?

Även om det kan upplevas avlägset idag så är det nu du lägger grunden för din pension. Hos traditionella pensionsförvaltare är risken stor att mycket av ditt sparande äts upp av onödiga avgifter. Hos oss är det annorlunda. Här får dina sparpengar möjlighet att växa fritt.

Få hjälp med flytten.

Att flytta din pension är inte så krångligt som det kanske låter. Vi hjälper dig att få koll på dina olika pensionskonton och vad du kan flytta till oss. Beställ en gratis pensionssammanställning redan idag.


*Med en tjänstepension på 0,5 mkr vid 35 år och 6% i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 mkr om du sparar hos oss, jämfört med ca 2,4 mkr om du sparar hos ett bolag som tar 0,65% i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift. Skillnaden på cirka 0,5 mkr beror på att du hos det andra bolaget betalar ca 230 000 kr i avgifter.

Beställ en gratis pensionssammanställning.

Klicka på knappen ”Kolla vad du kan flytta”.

Fyll i dina uppgifter och var du tror att du
sparar idag.

Vi meddelar vilka pensionskonton du kan
samla hos oss.

Hur kan det bli en halv miljon?

Hos Nordnet:

Bank med fasta avgifter:

Bestil gratis flyttehjælp - så hjælper Nordnet dig hele vejen.

Så har vi räknat:

Med en tjänstepension på 500 000 kr vid 35 års ålder och 6 procent i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 miljoner kr om du sparar hos oss, jämfört med cirka 2,4 miljoner kr om du sparar hos ett pensionsbolag som tar 0,65 procent i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift. Skillnaden på cirka 500 000 kr beror på att du hos det andra bolaget betalar cirka 230 000 kr i avgifter.

I exemplet har vi räknat med en genomsnittlig årlig avkastning på 6 procent. Om vi istället räknar med det gemensamt framtagna avkastningsantagandet för prognosstandard på 2,10 procent blir skillnaden cirka 170 000 kronor. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Tänk på att annat kan påverka hur mycket du sparar på att flytta din pension till oss. Hör gärna av dig så berättar vi mer.

Vad kostar det hos andra?

 

Nordnet

Skandia

Handelsbanken

SEB

LF

Swedbank

Fast årlig avgift

0 kr

0 kr

60 kr

289 kr

240 kr

240 kr

Rörlig årlig avgift

0 %

0,10-0,65 %

0,75 %

0,65 %

0,50 %

0,65 %

Jämförelsen omfattar privat pensionsförsäkring hos Nordnet och fem av de största pensionsbolagen på marknaden. För en fullständig jämförelse, se Konsumenternas Försäkringsbyrå. Om du köpt tjänstepension via förmedlare har du ibland rabatt, dock sällan 0 %. Notera att den här jämförelsen enbart tar hänsyn till avgifter. Även annat kan skilja försäkringarna åt - exempelvis omfattar inte Nordnets lösning placeringsrådgivning.

Räkna och jämför.

Så kan avgifter påverka ditt sparande:

Kapital

Spartid

Så här mycket försvinner på grund av avgifterna

Avkastning per år (efter avkastningsskatt)

Rörlig avgift

Fast avgiftSå har vi räknat:

Här kan du räkna ut hur ett sparande kan påverkas av faktorer som tid, avkastning och avgifter. Avkastningen beräknas löpande är inklusive avdrag för avkastningsskatt. Rörlig och fast avgift antas belasta kapitalet månadsvis.

Kom ihåg att även andra faktorer kan påverka ett sparande. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Så här går flytten till:

Så snart du beställt din pensionssammanställning börjar vi samla information om dina pensionskonton. Vanligen tar det ett par månader från det att du beställer sammanställningen tills pengarna landar hos oss. Vi gör allt för att det ska gå så snabbt som möjligt.

Bestil gratis flyttehjælp - så hjælper Nordnet dig hele vejen.

Svar på vanliga frågor:

Vilka fördelar har Nordnet?


Vi pratar ofta om att du slipper onödiga avgifter. Här betalar du bara för det du köper - förvaltningsavgifter för fonder och courtage för aktier.

Men priset är inte allt. Många kunder väljer också oss på grund av:

  • Ett av marknadens bredaste placeringserbjudanden
  • Möjligheten att handla aktier i pensionen
  • Enkla digitala verktyg
  • Proffsig support alla vardagar i veckan

Får jag någon praktisk hjälp?


Ja, på Nordnet har vi en flyttgrupp, som enbart arbetar med att flytta pensionsförsäkringar. Flyttgruppen hjälper dig genom hela processen, bland annat med att:

  • Räkna ut om en flytt kan vara lönsam
  • Fylla i blanketter och flyttuppdrag
  • Kontakta din tidigare arbetsgivare, om det behövs

Vi kommer att ringa dig som beställer en pensionssammanställning, för att plocka upp eventuella frågor som du har. Självklart är också du välkommen att kontakta oss på 08-506 330 00, så sätter vi dig i kontakt med en pensionsspecialist.

Hur gör jag för att flytta?


Här hittar du blanketter för flytt av IPS privat.

Flytta IPS

Fyll i och skicka in flyttblanketten och ansökan om ny IPS.
Flyttblankett IPS (pdf)
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Ansökan ny IPS (pdf)

Om du vill flytta pensionsförsäkringar är du välkommen att kontakta oss på 08-506 330 00, eller skicka oss ett meddelande i inloggat läge.

 

Jag har en hög flyttavgift, lönar det sig att flytta?


Om du har en hög flyttavgift på din tidigare försäkring är det viktigt att du räknar på hur snabbt du tjänar in den genom att byta bolag och därmed kapa avgifterna. Ofta går det fortare än du tror.

I samband med flytt kommer vi och ditt nuvarande bolag att skicka hem så kallade flyttinfoblad till dig. På så sätt har du möjlighet att jämföra försäkringarna. Självklart kan du också ringa oss på 08-506 330 00, så hjälper vid dig att räkna.

Hur ska jag placera pengarna när flytten är genomförd?


När du flyttar till oss placeras pengarna automatiskt i Nordnet Smart 5, om du inte aktivt väljer att de ska placeras som likvider.

När pengarna landat kan du självklart välja en eller flera andra fonder eller aktier. Ta gärna hjälp av Fondrådgivaren för konkreta förslag.

Kan man flytta alla pensionsförsäkringar?


Nej. Långt ifrån alla aktörer tillämpar fri flytträtt, framförallt inte för försäkringar tecknade före 2007. Försäkringar som är tecknade senare omfattas ofta av fri flytträtt - men höga flyttavgifter kan försvåra processen. Du kan heller inte flytta kollektivavtalad tjänstepension, till andra än de upphandlade bolagen.

Sammantaget innebär detta att du kan skicka in en informationsfullmakt, få en sammanställning men ändå inte ha möjlighet att flytta.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.