Maxcertifikat, Autocall m.m.

Obligationer och räntebärande värdepapper

Dela:

Vad är Maxcerfikat, Autocall m.m. ?

Investeringar så som Maxcerfikat, Autocall, med flera faller under samlingsnamnet avkastningsförbättrande instrument.
Det är investeringar som har tydligt fördefinerade villkor och kan ge dig som investerare en ökad avkastning vid rätt marknadsposition.

Du har alltid en risk att förlora hela ditt investerade belopp så innan du investerar så läs på villkoren. Bra att känna till är att i en autocall är du inte garanterad att få en kupong.


Tänk på när du handlar

Innan du investerar se till att ha kolla på:

 • Likviditetsrisken.
  Du kan sälja en autocall innan löptidens slut.
  Om det är extrema marknadsrörelser så kan det göra det svårare att handla.
 • Kreditrisk.
  Du som investerare har en risk mot emittenten av investeringen. Om emittenten skulle få kreditproblem kan det begränsa möjligheten att få den avkastning som villkoren i produkten anger.
 • Läs på villkoren.
  Alla avkastningsförbättrande produkter har olika villkor så se till att läsa på ordentligt innan du väljer att investerera.
 • Avgifter.
  Håll koll på de avgifter som är kopplade till investeringen. Läs prospektet för att få fullständiga villkor och avgifter.

 

Nordnet - upptäck ett roligare sätt att spara!

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.