Bästa fonderna

Vilka är de bästa fonderna?

Vilka är de bästa fonderna?

Ett sätt att hitta fonder som passar ditt sparande kan vara att se vad andra sparar i. Din ekonomi och ditt sparande är unikt för din situation men se vad andra sparar i är en bra inspirationskälla och ofta kan man hitta någon i liknande situation. På investeringsnätverket Shareville så kan du se vilka fonder som är populära bland de 10% bästa spararna.

Morningstar betyg

Ytterligare ett sätt att hitta bra fonder som passar ditt sparande kan vara Morningstars rating. Informationstjänsten Morningstar betygsätter fonder på en skala mellan 1 till 5 stjärnor, där 5 är bästa.
Måttet som används kallas riskjusterad avkastning och innebär att man kollar hur duktig en fond varit historisk på att ha en så stabilt stigande avkastning utan större svängningar.
Risk, när det kommer till sparande, definieras i hur mycket en investering svänger både upp och ner. En fond med stadigt stigande kursutveckling får högre betyg. Du kan läsa mer om Sharpekvot häröppnas i nytt fönster.

Nordnet har sammanställt en topp 30 lista över 30 fonder fördelat på 10 olika kategorier som har bland annat fått högt betyg.

Nordnet - upptäck ett roligare sätt att spara!

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.