Hoppa till huvudinnehållet

Fond­rådgivaren.

Din skräddarsydda fondportfölj.

Personlig digital investeringsrådgivning.

Ta ditt sparande till nya höjder.

Att hitta rätt bland alla våra fonder kan vara lite knepigt. Därför finns Fondrådgivaren, tjänsten som ger dig ett förslag på en portfölj baserat på dina behov.

Gratis fondrådgivning.

Fondrådgivaren hjälper dig att hitta rätt risknivå i ditt långsiktiga sparande. Allt du behöver göra är att besvara ett antal frågor för att få ett personligt förslag på fonder som ger dina pengar större chans att växa.

  • Skräddarsytt förslag på ett par minuter.
  • Enkelt och digitalt.
  • Gratis att använda.

Så här går det till.

Svara på ett antal frågor.

Dina svar hjälper oss att förstå din risknivå.

Skräddarsytt förslag.

Här presenteras din portfölj med en balanserad mix
av olika fonder utifrån risknivå.

Köp fonder.

Nu kan du börja spara i portföljen med de individuellt utvalda fonderna.

Frågor och svar.

För att vi ska kunna ge dig rådgivning, måste vi ställa ett par frågor till dig om dina finansiella mål, riskvilja och riskkunskaper, som även kallas för en lämplighetsbedömning. Utifrån denna lämplighetsbedömning kommer vi sedan kunna erbjuda dig en portfölj som passar dina mål utifrån din riskvilja och riskkunskaper.

Ja, om du vill spara regelbundet i en eller flera av de fonder som Fondrådgivaren föreslagit, kan du starta ett månadssparande.

Det kostar ingenting att använda Fondrådgivaren och fonderna den föreslår har samma förvaltningsavgift som dessa fonder annars har. Förvaltningsavgiften visas innan du bestämmer vilken eller vilka fonder du vill investera i.

Information om placeringsförslagen.

Urvalet av fonder baseras på en kvantitativ analys av hela Nordnets utbud av fonder. Fondrådgivaren betraktas enligt lag inte som oberoende rådgivning. Det beror på att Nordnet får provision på en del av de fonder som ingår i Fondrådgivarens placeringsförslag. Fondrådgivaren innehåller också fonder som förvaltas av bolag som är närstående till Nordnet.

Rådgivningen baseras på de svar som du har lämnat. Ingen uppföljning eller anpassning till ändrade förutsättningar kommer att göras av Nordnet. Om dina förutsättningar ändras rekommenderar vi att du genomför fondrådgivningen igen.

Bra att veta om risker och avkastning.

Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.