Hoppa till huvudinnehållet

IPO:er och emissioner.

Spana in aktuella börsnoteringar.


Bli kund och teckna IPO.

För att kunna delta i börsintroduktioner på Nordnet behöver du först bli kund hos oss. Att komma igång är enkelt och går fort. Med hjälp av ett BankID kan du vara igång som kund hos Nordnet på bara ett par minuter.

När du väl blivit kund kan du enkelt delta i aktuella emissioner genom att navigera till "Mina sidor" -> "Företagshändelser & IPO:er", eller genom att följa denna länk.

Håll dig uppdaterad.

Hålla dig uppdaterad på några av de kommande börsnoteringarna och emissionerna, samt veckans viktigaste börshändelser. Prenumerera på vårt veckobrev.

Diskutera börsnoteringar med andra sparare.

Vill du diskutera aktuella börsnoteringar med andra börsintresserade? På Nordnets populära investeringsnätverk Shareville finns det en hel grupp dedikerad till just detta ämne. Klicka vidare dig till gruppen genom knappen nedan.

Aktuella börsintroduktioner & erbjudanden.

Här annonserar vi aktuella emissioner och börsintroduktioner som du kan delta i, där vi agerar selling agent.
Övriga IPO:er och och emissioner hittar du under ”alla erbjudanden”.

Vad är en IPO?

IPO betyder Initial Public Offering på engelska och på svenska översätts det till börsintroduktion eller börsnotering. En börsnotering innebär att ett bolag helt enkelt noteras på börsen.

Läs mer om IPO


Teckna en IPO.

När du tecknar i en IPO är det inte alltid säkert att du får full tilldelning för det du har tecknat. Vid en IPO anmäler du ett intresse för ett antal aktier du vill teckna, men beroende på efterfrågan för respektive IPO, så kan antalet aktier som är efterfrågade överstiga det antal som erbjuds. Detta innebär att din tilldelning kan bli mindre än de du anmält intresse för, eller att du helt blir utan aktier.

Läs mer om hur tilldelning fungerar vid en IPO.

Senaste nytt om IPO:er.

Svar på vanliga frågor.

Bra att veta om risker och avkastning.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du anmäler dig för teckning bör du ta del av prospektet eller erbjudandehandlingarna på respektive emissions eller IPO:s landningssida.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm