Nordnet utvalda fonder

« Tillbaka

Mer om topp 30

Topp 30 - Vi har gjort det enklare för dig

Att hitta rätt i djungeln av alla fonder är definitivt en utmaning, bara på Nordnet har vi närmare 1000 fonder i vårt utbud att välja mellan. Nordnet Topp 30 är ett försök att göra det enklare för dig som kund att hitta bra fonder för långsiktigt sparande. Nordnet Topp 30 är ett urval baserat på en urvalsprocess där vi sorterar hela vårt fondutbud i 10 breda geografiska kategorier. Ur varje kategori plockar vi fram 2–3 fonder som vi bedömer har bäst förutsättningar att tillhöra de främsta inom respektive kategori framöver.


Urvalsprocessen består av en kvantitativ analys av fondbolag och de enskilda fonderna och förvaltarna. Den kvantitativa analysen syftar till att plocka fram de fonder som historiskt har lyckats leverera bäst avkastning till sina fondandelsägare, med hänsyn till risk och avgifter. Utgångspunkten är att de som har lyckats väl historiskt även kan förväntas lyckas framöver.


Urvalet av de fonder som ingår i Topp 30 är en pågående process där vi utvärderar fonderna och deras förvaltningsresultat löpande, besöker fondbolagen och träffar förvaltarna. Vid behov görs förändringar av uppställningen i Nordnet Topp 30.


Nordnet Topp 30 baseras på följande geografiska kategorier:

Sverige

Norden

Global

Tillväxtmarknader

Europa

Asien

Nordamerika

Östeuropa

Latinamerika

Räntefonder

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.