Välkommen till kundservice

Använd sökfältet för att hitta svar på dina frågor.

03023Man-Tor 8.30-17.00

Kundservice / Våra sparformer

Vad är en aktie- och fonddepå?

En depå är ett vanligt bankkonto med skillnaden att du på din depå har värdepapper, som till exempel aktier och fonder. Du kan även ha pengar på depån. Med en aktie- och fonddepå får du tillgång till Nordnets alla verktyg och all information du behöver för ditt sparande. Du betalar inga fasta avgifter utan endast ett courtage när du gör en aktieaffär. Du har rösträtt för dina aktier och kan kvitta vinster mot förluster i deklarationen.

Läs mer om aktie- och fonddepå

Hur beskattas en aktie- och fonddepå?

Vid försäljning av värdepapper beskattas din vinst med 30 %.

Vilka värdepapper kan jag investera i?

Aktier, fonder, certifikat, derivat m.m. Det finns inga begränsningar i handeln i en aktie- och fonddepå utan du kan handla i samtliga värdepapper som går att handla via Nordnet. Givetvis kan du även ha kontanta medel i din aktie- och fonddepå.

Tar Nordnet ut någon kontoavgift?

Nej, Nordnet tar inte ut några depå- eller årsavgifter. Det är alltså kostnadsfritt att öppna depåer hos oss.

Är belåning möjlig?

Ja. På aktie- och fonddepå kan du med tjänster som värdepappersbelåning och intradagslimit, låna pengar med dina aktier och fonder som säkerhet. Pengarna kan du använda till att köpa nya aktier och fonder, eller ta ut från kontot. Räntan är låg och du betalar enbart ränta för de dagar du utnyttjar din belåning. Det är även möjligt att blanka aktier.

För mer information om belåning gå in under rubriken: Ränta & belåning eller klicka här.

Mer om

Våra sparformer


Kontakta kundservice
010-583 30 00
Mån-tors 8:30-20:00
Fre - 8:30-18:00
Orderläggning mäklare
010-583 31 00


Upp

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.