Välkommen till kundservice

Använd sökfältet för att hitta svar på dina frågor.

03023Man-Tor 8.30-17.00

Kundservice / Övrigt

Hur lägger jag upp en fullmakt till mitt barns konto?

För att lägga upp en fullmakt för ditt barns konto behöver båda vårdnadshavarna signera en föräldrafullmakt med BankID. Ni hittar föräldrafullmakten här.

Automatisk föräldrafullmakt gäller för investeringssparkonto och kapitalförsäkring för minderårig. Där behövs det alltså ingen extra fullmaktsblankett utan föräldrarna får tillgång till den minderåriges konto när det öppnas.

Hur lägger jag upp en fullmakt för en kapitalförsäkring?

För att lägga upp en fullmakt för en kapitalförsäkring behöver du och den framtida fullmaktshavaren signera en fullmakt med BankID. Ni hittar fullmakten här.

Hur lägger jag up en fullmakt för aktie- och fonddepå, IPS eller investeringssparkonto?

För att lägga upp en fullmakt för aktie- och fonddepå, IPS eller investeringssparkonto behöver du och den framtida fullmaktshavaren signera en fullmakt med BankID. Ni hittar fullmakten här.

Hur lägger jag up en fullmakt för sparkonto?

För att lägga upp en fullmakt för ett sparkonto behöver du och den framtida fullmaktshavaren signera en fullmakt med BankID. Ni hittar fullmakten här.

Hur kan jag begära ett uttag från en depå jag har fullmakt för?

Om du har fullmakt på någons konto har du rätt att begära uttag från detta konto, dock endast till dennes egna konton samt om behörigheten ingår i din fullmakt.

Viktigt att tänka på vid överföringar från fullmaktskonto:

  • Önskar du göra uttag till fullmaktgivarens eget konto i annan bank gör du det direkt över hemsidan under fliken Depå/Uttag, förutsatt att dennes konto är föranmält. Du är inloggad med dina egna inloggningsuppgifter och växlar så att du ser fullmaktskontot innan uttaget.
  • Önskar du flytta pengar internt mellan fullmaktgivarens egna konton eller till dennes konto i annan bank (om det inte är föranmält) kan du inte göra detta själv utan måste skicka ett meddelande till oss med ett överföringsuppdrag. Du måste skicka meddelandet från ditt eget kontos meddelandefunktion. Vi ser sedan att du har fullmakt över kontot du vill göra överföringen ifrån.

Hur lägger jag up en fullmakt för firmatecknare?

För att lägga upp en fullmakt för en firmatecknare behöver ni skicka in en fullmakt för firmatecknarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ni signerar uppdraget med BankID.

 

Mer om

Övrigt


Kontakta kundservice
010-583 30 00
Mån-tors 8:30-20:00
Fre - 8:30-18:00
Orderläggning mäklare
010-583 31 00


Upp

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.