Välkommen till kundservice

Använd sökfältet för att hitta svar på dina frågor.

03023Man-Tor 8.30-17.00

Kundservice / Övrigt

Hur avslutar jag en IPS eller privatpension?

IPS och Privatpension kan enligt regler från Skatteverket endast avslutas i förtid om det totala värdet av kontot uppgår till mindre än ett prisbasbelopp (46 500 kr år 2019). 30 % inkomstskatt dras i samband med avslutet om inget annat anges.

För att avsluta en IPS eller privatpension behöver kontor vara tomt på värdepapper. När kontot är tomt på värdepapper så avslutar du en IPS genom att du skickar ett meddelande från inloggat läge.

För att avsluta din privatpension använder du blanketten som heter Avslut av Kapitalförsäkring" och kan skickas i ett meddelande från inloggat läge. Om du inte har möjlighet att logga in så skickar du in blanketten via post tillsammans med kopia på giltig ID-handling till:

Frisvar (ska stå istället för frimärke)

Nordnet Bank AB

20538370

110 30 Stockholm

Hur avslutar jag ett konto för minderårig?

För att avsluta ett konto för en minderårig så behövs en blankett signeras av båda vårdnadshavarna. Blanketten kan skickas signerad i ett meddelande från inloggat läge. Se berörd blankett för respketive konto nedan:

Avslut för Aktie- och fonddepå, sparkonto eller investeringssparkontolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Avslut för kapitalförsäkringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Hur avslutar jag min aktie- och fonddepå, sparkonto eller investeringssparkonto?

För att kunna avsluta din aktie- och fonddepå, sparkonto eller investeringssparkonto behöver kontot vara tomt. Du behöver alltså ta ut dina likvida medel och sälja/flytta ut värdepapper. När depån är tom signerar du ett avslutsuppdrag med BankID. Du hittar uppdraget här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hur avslutar jag min kapitalförsäkring?

För att kunna avsluta din kapitalförsäkring behöver kontot vara tomt från värdepapper. När kontot är tomt från värdepapper signerar du ett avslutsuppdrag med BankID. Du hittar uppdraget här.

För att få ut dina pengar snabbare kan du göra ett uttag. De sista ca 1 000 kronorna kan du inte ta ut själv på grund av avkastningsskatt. I samband med avslutet gör Nordnet istället uttaget av de sista 1000 kronorna till ditt önskade konto och drar då eventuell avkastningsskatt. Notera att en kapitalförsäkring behöver vara minst 1 år gammal för att kunna avslutas.

Hur avslutar jag min tjänstepension?

Det går inte att avsluta en tjänstepension för än sista utbetalningsdagen. Då avslutas de automatiskt.

Hur avslutar jag tjänsten Robosave?

För att avsluta tjänsten Robsoave skickar du ett meddelande från inloggat läge där du skriver att tjänsten Robosave ska avslutas.

När tjänsten är avslutad blir kontot ett vanligt investeringssparkonto som du själv får förvalta. Du kan då välja vad du ska göra med dina värdepapper samt de likvider du har på kontot.

Se även hur du ändrar/pausar ditt mitt månadssparande till Robosave under frågan "Hur ändrar/pausar jag mitt månadssparande till Robosave?"

Hur lång tid tar ett avslut?

Ett avslut tar cirka 5-10 bankdagar om kontot är tomt. Om du har likvider på konto så kan du göra ett uttag innan du begär ett avslut. Hur du gör ett uttag hittar du häröppnas i nytt fönster.

Om du har värdepapper på depån behöver du ta kontakt med motagande bank för att flytta dessa eller så kan du sälja dina värdepapper för att sedan göra ett uttag. Tänk då på att eventuell beskattning kan förekomma vid försäljning.

Hur ändrar eller pausar jag mitt månadssparande till Robosave?

För att pausa ditt månadssparande går du in under ”tjänster”-->”Robosave” för att sedan klicka på ”hantera” under rutan ”sätt in pengar”.

Där kan du välja att ta bort ditt månadssparande eller ta bort det föranmälda kontot. Tar du bort det föranmälda kontot behöver du föranmäla det på nytt om du vill starta ditt månadssparande igen, vilket tar 1-2 bankdagar. Du kan även välja att öka eller respektive minska beloppet på ditt månadssparande.

Mer om

Övrigt


Kontakta kundservice
010-583 30 00
Mån-tors 8:30-20:00
Fre - 8:30-18:00
Orderläggning mäklare
010-583 31 00


Upp

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.