Välkommen till kundservice

Använd sökfältet för att hitta svar på dina frågor.

03023Man-Tor 8.30-17.00

Kundservice / Företagshändelser

När måste jag äga aktien för att få ta del av utdelningen?

För att vara berättigad till aktieutdelning ska du äga aktien när börsen stänger på ink-dagen.

Ink-dagen är sista dagen som aktien handlas inklusive rätt till utdelning och är i normala fall samma dag som ett bolags årsstämma. Om du säljer din aktie före eller under själva ink-dagen har du inte rätt till utdelning.

Bolagen kommunicerar ofta ut x-dagen och avstämningsdagen. X-dagen är första dagen som aktien handlas exklusive rätt till utdelning, alltså dagen efter ink-dagen. Avstämningsdagen är två likviddagar/bankdagar efter ink-dagen.

För att se bolagets x-dag, klicka då på den aktuella aktien och sedan väljer fliken Bolagsfakta. Längst ned till höger under Företagshändelser ser du bland annat när x-dagen är. Man kan även se preliminära utdelningar under menyfliken Marknaden följt av länken "Kommande bolagsstämmor och utdelningar".

Kan jag få min aktieutdelning återinvesterad?


Nordnet kan från 2014 inte längre erbjuda möjligheten att välja utdelning i form av återinvestering. Detta gäller framförallt utdelningar från icke-nordiska aktier där möjligheten tidigare funnits. Nordnet kommer för kunders räkning alltid att välja att utdelningar i form av kontant utbetalning.

Mer om

Företagshändelser


Kontakta kundservice
010-583 30 00
Mån-tors 8:30-20:00
Fre - 8:30-18:00
Orderläggning mäklare
010-583 31 00


Upp

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.