Välkommen till kundservice

Använd sökfältet för att hitta svar på dina frågor.

03023Man-Tor 8.30-17.00

Kundservice / Företagshändelser

När måste jag äga aktien för att få ta del av utdelningen?

För att vara berättigad till aktieutdelning ska du äga aktien när börsen stänger på ink-dagen.

Ink-dagen är sista dagen som aktien handlas inklusive rätt till utdelning och är i normala fall samma dag som ett bolags årsstämma. Om du säljer din aktie före eller under själva ink-dagen har du inte rätt till utdelning.

Bolagen kommunicerar ofta ut x-dagen och avstämningsdagen. X-dagen är första dagen som aktien handlas exklusive rätt till utdelning, alltså dagen efter ink-dagen. Avstämningsdagen är två likviddagar/bankdagar efter ink-dagen.

För att se bolagets x-dag, klicka då på den aktuella aktien och sedan väljer fliken Bolagsfakta. Längst ned till höger under Företagshändelser ser du bland annat när x-dagen är. Man kan även se preliminära utdelningar under menyfliken Marknaden följt av länken "Kommande bolagsstämmor och utdelningar".

Kan jag få min aktieutdelning återinvesterad?


Nordnet kan från 2014 inte längre erbjuda möjligheten att välja utdelning i form av återinvestering. Detta gäller framförallt utdelningar från icke-nordiska aktier där möjligheten tidigare funnits.Nordnet kommer för kunders räkning alltid att välja att utdelningar i form av kontant utbetalning.

Om återinvestering önskas, kommer Nordnet att ta ut en avgift om 500 SEK för manuell administrering.

Mer om

Företagshändelser


Kontakta kundservice
08-506 330 00
Mån-tors 8:30-20:00
Fre - 8:30-18:00
Orderläggning mäklare
08-506 331 00


Upp

Att investera i finansiella instrument innebär alltid en risk. Instrumenten kan såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk av­kast­ning är ingen garanti för framtida avkastning. Faktablad för de fonder som Nordnet förmedlar finner du på www.nordnet.se (i orderläggningsfönstret och på respektive fonds produk­tsida). Informationsbroschyr(er) tillhandahålls av respektive fondbolag. Du bör ta del av nämnda handlingar innan du beslutar dig för att investera i en fond.