Upp

Dela:

Seminarier

16:55 - 17:15

18:35 - 18:55

Supermarket - ett unikt koncept för börshandlade produkter i Norden.

Nordnet, Mikaela Hildén / Vontobel och
Peter Olsson / Commerzbank

Vad är Supermarket? Och hur kan det hjälpa dig i din handel? I en paneldiskussion med aktörerna Vontobel & Commerzbank, som båda ingår i Supermarket, diskuterar vi fördelar och risker med ETP handel, populära underliggande tillgångar och produkttyper, samt beskriver grundläggande egenskaper för Bull & Bear Certifikat, Mini Futures, Unlimited Turbos och Tracker Certifikat.


Bygg din utdelningsportfölj

Alexander Gustafsson / Nordnet

Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson håller en kort dragning om hur du kan starta ditt sparande i utdelningsaktier. Han använder utdelningsinvesteringar som ett bra sätt att komma igång och du kommer även få mer matnyttig kunskap om aktieinvesteringar i allmänhet. Passar bra för dig som vill komma igång med Nordnet, lära dig mer om Shareville samt förstå hur man bygger en portfölj.


Disruptive innovation - vänder upp och ner på spelplanen och skriver om reglerna

Chris Crystal och Fredrik Arvén / Amundi

Risken att bli bortsopad från banan av någon liten spelare på grund av disruptive innovation har aldrig varit större än idag. Vi definerar disruptive innovation som en förbättring eller avancemang som förbättrar en tjänst eller en produkt på ett sätt som aldrig var väntat av marknaden. Vår investerings filosofi är att utnyttja denna egenskap som nyckeln till värdeskapande för våra investerare. För oss handlar det om att identifiera nya tekniska och innovativa lösningar som är enklare och billigare än de etablerade. Vi tror på längre sikt kan dessa spelare utkonkurrera även stora jättar, men inte genom att konkurrera med dem på deras egna villkor. De försvagar i stället gamla affärsmodeller, förändrar synen på vad som är kundvärde och hittar nya kundgrupper som aldrig annars hade blivit kunder.


Teknologisk utveckling – det här är bara början!

Gabriel Gemmel / DNB

DNB har ett av världens främsta förvaltarteam inom global teknologi. Det är en stor bidragande orsak till att DNB Teknologi har, vid 2016 års slut, stigit med c:a 400 % på 10 års sikt och ligger högt på topplistorna år efter år. Ta del av hur DNB ser på den ständiga teknologiska utvecklingen som sker idag.


Nya klimatsmarta fonder

Bård Bringedal / SPP fonder

Alla talar om hållbara fonder och hittills har det mest handlat om att välja bort bolag som inte anses uppfylla de nya kraven, går man då miste om möjligheter till bra avkastning? Kan man spara hållbart i indexnära fonder? Kan man styra om kapitalet till mer hållbara bolag istället för att enbart utesluta? Kom och lyssna på Bård som förvaltar våra nya Plus-fonder som lockat över 7 miljarder under fondernas första år!


Köpa billigt och sälja dyrt – Varför är det så svårt?

Albert Häggström, Stefan Gothenby och
Mikael Rosell / Ålandsbanken

På Ålandsbanken Kapitalförvaltning går vi vår egen väg. Vi förvaltar aktivt och jämför oss sällan med index. För oss är det viktigast att skapa långsiktigt värde till våra kunder. 

Våra förvaltare berättar på ett uppfriskande sätt hur de arbetar med förvaltningen för att skapa värde i uppgång och bevara kapitalet i nedgång.  

”Ålandsbankens seminarium. Jag tycker att de vågade gå mot strömmen.” Citat från besökare på Nordnet Live 2016 på frågan: Vad tycker du var bäst med Nordnet LiveDe globala hållbarhetsmålen skapar investeringsmöjligheter

Filip Boman, Fredric Nyström / Öhman

Mer förnyelsebar energi, mindre påverkan på klimatet samt hälsa och välbefinnande. Det är tre av FN:s 17 globala hållbarhetsmål och även fokusområden i Öhmans hållbarhetsarbete. På Öhman tar vi hållbarhet till en ny nivå, där andra ser problem ser vi affärsmöjligheter. Välkommen att lyssna när fondförvaltare Filip Boman och Fredric Nyström, chef ansvarsfulla investeringar, berättar om möjligheterna i den globala megatrenden – hållbarhet!


Didner & Gerge Small and Microcap - Investeringar i kvalité, tillväxt och människor

Carl Granath och Henrik Sandell / Didner & Gerge

Carl Granath och Henrik Sandell förvaltar tillsammans fonden Didner & Gerge Small and Microcap – en fond som inriktar sig på små och riktigt små bolag i huvudsakligen Europa. De kommer att presentera portföljen av bolag som de investerat i, och utifrån exempel på investeringar – förklara filosofin som Didner & Gerge Fonder utgår ifrån.


Förenkla portföljen, sänk dina kostnader och öka din förväntade avkastning

Erik Rotander / Deutsche Asset Management

Presentationen kommer visa på ett enkelt och överskådligt sätt hur en investerare genom att använda börshandlade fonder, eller s.k. ETF:er, kan sänka sina kostnader och få bättre kontroll över portföljen genom ökad flexibilitet och transparens. Presentationen kommer innehålla konkreta exempel på hur du kan resonera och gå tillväga för att över tid skapa en god avkastning genom att fokusera på de faktorer som har störst påverkan på slutresultatet och hålla kostnaderna låga.


ETF - det enkla sättet till ett smart sparande

Elisabeth Hallman / XACT

Börshandlade fonder (ETF:er) är en av de snabbast växande sparformerna i världen. Xact, som är den ledande nordiska ETF-leverantören, berättar mer om vad som gjort ETF:er så framgångsrika och hur du kan skapa dina egna investeringsstrateger med börshandlade fonder.


Nya möjligheter med optioner! Steg 1

Tomas Bernholm / Nasdaq

Varför ska man använda sig av optioner och hur fungerar de? Med hjälp av olika optionsstrategier kan man få ut mer av sin aktieportfölj - oavsett marknadsläge. Tomas Bernholm, från Nasdaq Stockholm, delar med sig av sin kunskap och går igenom grunderna samt ger exempel på hur man med fördel kan använda sig av optioner i olika marknadssituationer.  


Nya möjligheter med optioner! Steg 2

Tomas Bernholm / Nasdaq


I detta seminarium ligger fokus på hur optioner kan användas i en aktieportfölj, för att optimera avkastningen vid olika marknadslägen. Hur kan man skydda aktieinnehav mot nedgångar? Hur skapar man en avkastning vid en stillastående aktiekurs? Hur kan man på ett effektivt sätt öka sin exponering vid en positiv marknadstro? Tomas Bernholm, från Nasdaq Stockholm, inspirerar till fler alternativ och delar med sig av sin kunskap (för att få största behållning av seminariet bör du ha gått ”Steg 1” eller ha en viss kunskap sedan tidigare om grunderna inom optioner).


Arenasponsor

Guldsponsorer

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.