DU FÅR DET DU
FÖRTJÄNAR

Opp

Dela:

Knockoutlånet - effektiv ränta från 0,99 %

Hos oss kan du låna pengar med dina aktier, fonder eller andra värdepapper som säkerhet. Det har du kunnat göra länge. Nu har vi även infört ett system som gör att kunder som tar en lägre risk i portföljen får en ränterabatt på sitt värdepapperslån. Vi kallar detta Knockoutlånet.

Om du har aktiverat Knockoutlånet och har en portfölj som kvalificerar sig för Knockoutlånets ränterabatt kan du få antingen 0,99 eller 2,49 procent i rörlig effektiv ränta. Hur stor den eventuella ränterabatten blir beror på:

  • Riskspridningen i din portfölj, där det finns ett maxtak på hur mycket din största aktie, ETF eller fond får utgöra av portföljens totala värde.
  • Hur mycket du utnyttjar av ditt totala belåningsutrymme.

Här finns mer utförlig information om lånet:

"Med Knockoutlånet behöver du aldrig förhandla räntan med oss. Din portfölj avgör räntenivån."

Sverigechef, Eva Trouin

Läs mer på Nordnetbloggen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Läs mer och ansököppnas i nytt fönster

Bli kund eller flytta sparande från annan bank


Om du vill ta del av Knockoutlånet behöver du först ha en portfölj hos oss. Det kostar ingenting, och du kan öppna ett konto direkt med hjälp av BankID.

När du har en portfölj med värdepapper som du vill belåna, kan du ansöka om ett värdepapperslån, och godkänna villkoren för Knockoutlånet.

Få hjälp att flytta portfölj från annan bank​

Om du har en portfölj med aktier och andra värdepapper på en annan bank kan du flytta portföljen till oss.

Så här gör du för att ta del av Knockoutlånet

Öppna konto. Klicka på bli kund och öppna konto med BankID eller manuellt (den manuella processen tar några dagar, med BankID får du ett konto direkt).

Bygg upp en portfölj. Sätt in pengar och börja investera, eller flytta över värdepapper från en annan bank. Instruktioner hittar du när du loggar in.

Ansök om Knockoutlånet. Ansök om kreditavtal och belåning, och godkänn samtidigt villkoren för Knockoutlånet.

Risk

Belåning med värdepapper som säkerhet är förknippat med en betydande risk. Om kursen på de värdepapper som du har köpt med lånade medel går ned är du fortfarande skyldig att betala tillbaka hela lånebeloppet plus ränta. Om din utnyttjade kredit överstiger det sammanlagda belåningsvärdet av tillgångarna i din depå blir du överbelånad. Detta är inte tillåtet. Om du ändå blir överbelånad måste du omedelbart täcka underskottet. I annat fall riskerar du bland annat tvångsförsäljning av dina värdepapper. Detta kan medföra en förlust som kan överskrida storleken av det ursprungliga lånebeloppet.

Prisexempel

Representativt exempel - värdepapperslån utan rabatt

Lånebelopp: 100 000 kr. Återbetalningstid: 1 år. Effektiv ränta: 5,85 % (2015-03-06). Uppläggnings- och årsavgift: 0 kr. Totalt belopp att betala tillbaka givet ovanstående exempel och att räntan är oförändrad: 105 850 kr.

Representativt exempel - värdepapperslån med Knockoutlånet (ränterabatt 1)

Lånebelopp: 100 000 kr. Återbetalningstid: 1 år. Effektiv ränta: 0,99 % (2015-03-06). Uppläggnings- och årsavgift: 0 kr. Totalt belopp att betala tillbaka givet ovanstående exempel och att räntan är oförändrad: 100 990 kr.

Representativt exempel - värdepapperslån med Knockoutlånet (ränterabatt 2)

Lånebelopp: 100 000 kr. Återbetalningstid: 1 år. Effektiv ränta: 2,49 % (2015-03-06). Uppläggnings- och årsavgift: 0 kr. Totalt belopp att betala tillbaka givet ovanstående exempel och att räntan är oförändrad: 102 490 kr.Har du några frågor eller behöver du hjälp med att komma igång? 

Du kan nå oss på 08-506 330 00 mellan 08.30-20.00 måndag till torsdag och mellan 08.30 och 18.00 på fredagar.


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.