AKTIEHANDEL FRÅN 1 KR

Hitta bästa pris här

COURTAGEKOLLEN

Upp

Dela:

Hitta rätt bland våra courtageklasser

Se vad som passar dig bäst

Nu kan du låta pengarna jobba mer för mindre. Vi har sänkt priset på aktiehandel i Norden och övriga världen och har lanserat nya courtageklasser. Courtagekollen hjälper dig att hitta den courtageklass som passar bäst för dig. Efter att du bytt courtageklass kan du tidigast byta igen efter 30 dagar.

Handel med fonder - allt fungerar som vanligt

Vid köp- och försäljningar av fonder betalar du aldrig något courtage hos oss. Om du handlar med fonder så fungerar allt precis som vanligt.

Här är courtageklasserna du kan välja bland:

Nu kan du bland annat:

Handla aktier från 1 kr* i Norden

Välja fast pris på 99 kr* per affär i Norden

Handla aktier i USA, Kanada och Tyskland från 9 kr

Mini

Courtage Norden
0,25 %
Minst
1 kr
Utanför Norden
0,25 %
Minst
9 kr

Liten

Courtage Norden
0,15 %
Minst
39 kr
Utanför Norden
0,15 %
Minst
49 kr

Mellan

Courtage Norden
0,069 %
Minst
69 kr
Utanför Norden
0,089 %
Minst
69 kr

Fast

Courtage Norden
99 kr
 
 
Utanför Norden
0,079 %
Minst
99 kr

*Courtaget gäller för aktier och ETF:er på de nordiska börserna; Stockholmsbörsen, First North, Oslobörsen, Köpenhamnsbörsen och Helsingforsbörsen.

Handlar du med andra värdepapper än aktier och ETF:er se vår fullständiga prislista här.öppnas i nytt fönster

Private Banking

Du som har ett samlat sparkapital på över 2,5 miljoner kan bli Private Banking-kund hos oss.

Som ny Private Banking-kund får du just nu dessutom 30 courtagefria affärer under de första sex månaderna hos oss.

Läs merSe priserlänk till annan webbplats

Active Trader

Du som gör mer än 35 aktieaffärer och kommer upp i courtage på minst 2065 kronor per månad, kan bli Active Trader-kund hos oss. 

Som Active Trader får du våra bästa villkor och tillgång till de handelsapplikationer och andra verktyg som du behöver.

Läs merSe priserlänk till annan webbplats

Nio saker att känna till om prisändringarna

Sänkt courtage för handel i USA, Kanada och TysklandPå marknaderna i USA, Kanada och Tyskland har vi sänkt priserna för alla våra courtageklasser. Med courtageklassen Mini är minicourtaget 9 kr på dessa marknader (1 kr i Norden).

För att du ska få en bättre överblick över vad du betalar för handel på utländska marknader anger vi courtaget i svenska kronor i vår prislista. Har du inte valutakonto kommer vi precis som tidigare att växla din affär inklusive ditt courtage automatiskt. Handlar du ofta utländska aktier rekommenderar vi valutakonto för en lägre växlingsavgiftlänk till annan webbplats.

Om du handlar med utländska värdepapper via ett valutakonto kommer du betala courtaget i värdepapprets valuta. Courtaget motsvarar då det belopp som anges i SEK i prislistan.

Du bestämmer själv ditt pris


Nu är det du som bestämmer vilken courtageklass som passar dig bäst och du ändrar själv på "Min ekonomilänk till annan webbplats". Vi har bland annat infört en courtageklass med minicourtage på 1 kr som passar dig som gör små affärer. Du kan även välja Fast pris och aldrig betala mer än 99 kr för en aktieaffär. Är du osäker på vilken courtageklass som är bäst för dig använd vår nya funktion courtagekollen.länk till annan webbplats

En order - ett courtage 


En order ger ett courtage. När du lägger en order kan du få hur många delavslut som helst under en börsdag utan att betala mer i courtage. Om du lägger flera olika ordrar i samma aktie kommer du att betala flera courtage, ett för varje order.

Exempel: Du lägger en köporder på 1000 aktier i Ericsson och får fem delavslut på totalt 1000 aktier. Även om avsluten sker på olika kursnivåer kommer du bara betala ett och samma courtage för dessa avslut. Om du däremot först lägger en köporder på 1000 aktier där det skapas avslut och du sedan lägger in en ny köp- eller säljorder i samma aktie skapas en ny nota som du betalar courtage för.

För kunder som har courtageklasserna Private Bankinglänk till annan webbplats eller Active Traderlänk till annan webbplats gäller andra villkor.

Ändring av courtageklass gäller för alla dina depåer


När du byter courtageklass i en depå gäller ändringen för dina samtliga depåer hos oss. Du behöver alltså inte ändra courtageklassen separat för olika depåer utan gör du ändringen på en depå ändras alla dina andra depåer automatiskt till samma courtageklass (gäller ej depåer med särskilda villkor).

Private Banking - sänkt minicourtage, möjlighet byta courtageklassFör vår courtageklass Private Banking har vi sänkt minimicourtaget till 69 kr* (0,055 %), från tidigare 99 kr (0,055 %). Vi har även infört möjligheten för Private Banking-kunder att byta till någon av våra andra courtageklasser Mini, Liten, Mellan eller Fast och samtidigt behålla övriga Private Banking-förmånerlänk till annan webbplats.

Erbjudande till nya Private Banking-kunder

Alla nya Private Banking-kunder får 30 courtagefria affärer under de första sex månader hos oss.

Enklare att få courtageklassen Active TraderAlla våra kunder som tidigare hade courtageklassen Pro har tilldelats courtageklassen Active Traderlänk till annan webbplats, som ger ytterligare förmåner som eget vip-nummer till våra mäklare och tillgång till vår tradingsupport. Vi har också sänkt kraven för att få courtageklassen Active Trader till 35 aktieaffärer (notor) per månad från tidigare 70 aktieaffärer per månad.

Ny courtageklass - Active Trader ProAlla våra kunder som tidigare hade courtageklassen Active Trader har tilldelats courtageklassen Active Trader Pro, som ger våra allra bästa förmåner. Kravet för att få courtageklassen Active Trader Pro är att du gör minst 200 avslut per kvartal. Villkoren inom denna courtageklass är individuella och beroende av hur många affärer du gör hos oss.

Ring oss på telefonnummer 08-506 331 99 för att se vad vi kan erbjuda dig.

Förändrade räntorVi har uppdaterat våra räntor i samband med lanseringen av vår nya courtageklasser. Alla våra kunder som har någon av courtageklasserna Mini, Liten, Mellan eller Fast kommer få den nya räntemodellen bas både för in- och utlåning. Om du har påverkats av ränteändringarna har du fått ett separat meddelande om detta till din depå.

Du kan se alla våra nya räntor härlänk till annan webbplats.

Villkoren för Knockoutlånets ränterabatter förblir oförändrade Villkoren för Knockoutlånetlänk till annan webbplats förblir oförändrade. Det innebär att om du ansökt och blivit godkänt för Knockoutlånets ränterabatter kommer du att betala samma ränta som tidigare så länge som du uppfyller kriterierna för rabatterna.
*Courtaget gäller för aktier och ETF:er på de nordiska börserna, Stockholmsbörsen, First North, Oslobörsen, Köpenhamnsbörsen och Helsingforsbörsen.

Aktiehandel från 1 kr eller fast pris 99 kr? Du bestämmer!

Anledningen till att vi sänker priserna beror på att vi vill göra det enkelt för våra kunder att till rätt pris tjäna mer pengar på sina pengar. Vi sänker inte bara priset på handel i Sverige, utan också på utländska börser eftersom intresset för handel utanför Sverige har ökat. 

Läs mer på Nordnetbloggenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan också följa oss på:

Eva Trouin, Sverigechef

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.