Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Varför behöver jag signera pantsättning av kapitalförsäkring?

Som extra säkerhet för ett bolån hos oss pantsätts dels de finansiella instrument och medel du som privatperson har hos Nordnet Bank AB och dels de kapitalförsäkringar som du har hos Nordnet Pensionsförsäkring AB.

Pantsättningen är dock endast kopplad till dig som privatperson vilket följer av att det är du själv som anges som ”Kredittagare” i skuldebrevet. Så som skuldebrevet är formulerat avser pantsättningen endast ”Kredittagarens” finansiella instrument m.m., d.v.s. sådana finansiella instrument m.m. som ägs av kredittagaren/privatpersonen och som förvaras i depå hos Nordnet. Att vi i samband med bolånet pantsätter dina privata konton som en extra säkerhet begränsar inte din möjlighet att handla eller nyttja kontona under lånets löptid utan blir först märkbar för dig som kund om du inte skulle kunna betala för lånet och därmed hamna i en tvist med Nordnet.

Anledningen till att vi tar den extra säkerheten är för att vi då har ett lägre kapitalkrav vilket innebär att vi inte behöver binda lika mycket kapital per utlånad krona. Vi kan därmed erbjuda våra kunder förmånliga räntevillkor. Låntagaren kan alltså fritt disponera sina konton utan några restriktioner. En kund tillika låntagare kan exempelvis när som helst tömma sina konton på tillgångar. Konsekvensen kan dock bli att låntagaren får en sämre ränta, se prislista.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm