Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Vad innebär att en produkt är i "Buy-Back" eller "Sold-Out Buy-Back"?

Buy-Back (BB) eller Sold-Out Buy-Back (SOBB) är funktioner som Market Maker kan använda sig av i produkter som man inte längre vill/kan erbjuda handel i.

Buy-Back användas oftast i situationer där emittenten har listat en motsvarande ersättningsprodukt och bara vill tillåta återköp i den köpstoppade produkten.
Sold-Out Buy-Back används när Market Makern sålt slut en viss produkt och inte tillåts enligt villkoren att sälja fler förrän man köpt tillbaka. Funktionen kan också användas under vissa oförutsedda och exceptionella omständigheter där det är orimligt att Market Makern förväntas upprätthålla tvåsidiga priser i orderboken.

I en orderbok som är i Buy-Back eller Sold-Out Buy-Back är det endast Market Makern som är tillåten att lägga in köporders i marknaden, alla köporders som inte skickas in av Market Makern i det här läget kommer att avvisas av marknaden. Alla säljorders som läggs hanteras som "Fill or Kill" vilket innebär att en säljorder som inte läggs in till det pris som Market Maker ställer på köpsidan kommer omedelbart att tas bort utan möjlighet att gå till avslut.

Alla befintliga orders som finns aktiva i orderboken vid tillfället börsen sätter en orderbok till Buy-Back eller Sold-Out Buy-Back kommer att tas bort.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm