Hoppa till huvudinnehållet

Ytterligare rabatt på räntan vid klimatsmart investering

Nu lanserar vår samarbetspartner Stabelo ett grönt tilläggslån. Det innebär att du som lånar till större energieffektiviserande investeringar får 0,20 procentenheter rabatt på en redan låg ränta. Hurra för miljön och hurra för dig som går i renoveringstankar.

Som du kanske känner till erbjuder vi på Nordnet två olika bolån. Vi har vårt eget lån för kunder som har ett större sparande hos oss. Redan vid en miljon i samlat kapital får du rabatt på räntan. Vår allra lägsta ränta – och tillika marknadens lägsta listpris – är för dig som har tio miljoner eller mer på vår plattform.

Eftersom en bra ränta ska vara för alla startade vi under våren ett samarbete med Stabelo. Ett oberoende bolåneinstitut som erbjuder schyssta och prisvärda bolån där ansvarsfullt låntagande belönas. Precis som vi arbetar Stabelo med enkla digitala processer där kunden står i centrum.

Via Stabelo kan vi erbjuda förmånligt bolån för alla – utan minsta krav på kapital. Du kan välja mellan rörlig ränta, eller bunden ränta på 1, 2, 3, 5 eller 10 år. Om du har ett energieffektivt boende får du dessutom 0,10 procentenheter rabatt på din bolåneränta samtidigt som du bidrar till minskad energiförbrukning.

Det stannar inte där. Genom det nya gröna tilläggslånet har du utöver det möjlighet att få 0,20 procentenheter rabatt på den delen av ditt lån som du använder för att investera i någon av nedan listade åtgärder på den fastighet som du belånar.

Vi har alla ett ansvar när det kommer till hållbarhet och kloka klimatval, både som privatpersoner och i arbetet. För oss som bransch kan det handla om att leverera verktyg som gör det enkelt att välja ut hållbara fonder. Eller som nu, att tillhandahålla en ny typ av lån som uppmuntrar och skapar incitament för hållbara investeringar. Att tydliggöra och möjliggöra.

Här kan du läsa mer om de lån vi erbjuder. Dels vårt eget lån för kunder med större sparande, dels ett lån helt utan kapitalkrav och med möjlighet till finfin grön rabatt.

Heja!

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Energieffektiviserande åtgärder som berättigar till rabatt:

·Byte av fönster
·Installation av berg-, jord- eller sjövärmepump
·Installation av frånluftsvärmepump
·Installation av luft/luftvärmepump
·Installation av luft/vattenvärmepump
·Installation av mekanisk från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning, FTX
·Installation av mekanisk frånluftsventilation
·Installation av pelletspanna
·Installation av solceller
·Installation av solvärme
·Installation av undercentral för fjärrvärme
·Installation av vedpanna
·Isolering av yttertak – vid tak upp till nock
·Kombinerade värme- och ventilationssystem
·Tilläggsisolering av fasad
·Tilläggsisolering av vinden

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer