Hoppa till huvudinnehållet

Volvo rullar mot börsen

Läs vad Affärsvärlden tycker om Pricer, Sats, Note, SHT Smart High-Tech, XP Chemistries, Volvo Cars, Semcon, Autostore, Flat Capital, Vitec, Novus, Qlucore och Fortnox. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Buy&Hold-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Pricer – Till analysen

Prismärkningsföretaget Pricer möter väldigt tuffa jämförelsetal under andra halvåret 2021. Komponentbrist är en annan osäkerhetsfaktor. På längre sikt lockar tillväxtmöjligheterna i takt med den accelererande digitaliseringen.

Sats – Till analysen

En återöppningsvinnare på en marknad i strukturell tillväxt och med liten exponering mot globala produktionsstörningar är inte helt fel när det blåser på börsen. Sats-aktien är allt detta.

Note – Till analysen

Kontraktstillverkaren Note har uppvisat en imponerande intäkts- och resultattillväxt senaste åren. Tredje kvartalet var dessutom ett rejält styrkebesked.

SHT Smart High-Tech – Till analysen

Chalmers-bolaget SHT tror att supermaterialet grafen kan revolutionera kylning av exempelvis processorer och grafikkort. Nu sätts stort hopp till en kund i Kina för att ta försäljningen till nya nivåer. Ska man teckna IPO:n? Sista teckningsdag: 211028

XP Chemistries – Till kommentaren

Noteringsaktuella XP Chemistries har utvecklat en teknologi för att framställa kapsaicin från skogsråvaror. Ämnet har flera olika användningsområden. Bolaget satsar brett med fyra affärsområden. Sista teckningsdag: 211022

Volvo Cars – Till analysen

Volvo Cars står med ena foten bland de gamla biltillverkarna med sina utmaningar och låga värderingar. Och andra foten bland de heta elbilstilverkarna genom ägandet i Polestar. Frågan är varåt det lutar mest. Sista teckningsdag: 211026

Krönika Volvo Cars – Till krönikan

Börsnoteringen står och faller med premissen att marknaden ska se Volvo Cars som ett “svenskt bolag”. Och att aktien ska slippa stor rabatt för den kladdiga strukturen där Volvo Cars har djupa affärsmässiga kopplingar med huvudägarens konkurrerande bilbolag. Garanten för att allt sköts rätt är VD Håkan Samuelsson, 70 år. Men är det en bra garanti? Att Samuelsson har ett större ägande i Polestar än i Volvo Cars vittnar om en bristande hygien.

Semcon – Till analysen

Efter en stark Q3-rapport presenterar Semcon ett bolagsförvärv som ger nytt bränsle till aktien. Kursstegringen är motiverad. Konsultbolaget positionerar sig helt rätt inför den stundande uppdelningen.

Autostore – Till IPO-kommentaren

Det norska 100-miljardersbolaget inom lagerautomatisering fick ett pris i toppen av intervallet och stiger ytterligare 11% på börsen när handeln startar.

Flat Capital – Till IPO-kommentaren

Intresset för att teckna aktier i Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowskis investmentbolag var stort. Anmälningar för 1,2 miljarder kronor från 27 000 investerare inkom. Flat Capital rusar i börsdebuten.

Vitec – Till analysen

Den nytillträdde VD:n Olle Backman tar steget ut i Europa genom att förvärva ett nederländskt bolag. Det ökar förvärvsmöjligheterna framöver. Värderingen är dock hög. Afv har svårt att räkna hem aktien i sin analys.

Novus – Till analysen

Analys och undersökningsföretaget Novus Group har fått fart på tillväxten. Nästa år är det dags för riksdagsval. Historiskt sett har aktien toppat strax dessförinnan.

Qlucore – Till kommentaren

IPO-aktuella mjukvarubolaget Qlucore vill ta in 90 Mkr för att växa inom affärsområdet för precisionsdiagnostik inom cancer. Bland teckningsåtagarna återfinns både Rutger Arnhult och Sinch-grundarna. Sista teckningsdag: 211022

Fortnox – Till analysen

Det är opposition mot Fortnox nya ersättningsmodell till byråkunder som säljer licenser till bolagets mjukvara. Ska man oroas för börsens mest älskade tillväxtmaskin?

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Portföljen stod stilla när Nelly rasade.

Buy&Hold-portföljen – Till portföljtexten

Portföljen köper in åtta nya aktier men tar hem vinsten i ett kvalitetsbolag där värderingen sprungit iväg. Avkastningen blev 275% på två år. Vi tar även ställning till budet på Sobi.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var helt rätt att köpa IT-konsulten Softronic. Aktien steg över 60%. Samtidigt var det rätt att sälja SBB:s preferensaktie som bjöd på negativ avkastning och blev inlöst, precis som Affärsvärlden förutspådde.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer