Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 154 – Vinstvarningar och PPM-bedrägeri

#Sparpodden 154
Ericsson kom med en riktigt käftsmäll förra veckan och varnade för att hela kvartalsvinsten är borta, ska man sälja/ behålla eller kanske tom köpa?
Den minst sagt uppseendeväckande historien om falcon funds rullar vidare, ska staten och eller de blivande spararna ta smällen? Peter och jag tycker inte lika!
Detta plus mycket mer i veckans #Sparpodden!

Lyssnarfrågor                           

Den här veckan svarar vi på en fråga om samband och ger oss på att försöka förklara korrelation och kausalitet.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

 

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-10-22 00:20

Hej, Hoppas ni kan bringa lite klarhet till ett ämne jag har funderat kring. Eftersom det verkar så svårt att hitta utförlig information om olika pensionslösningar så kan det mycket väl vara så att det står någonstans som jag inte lyckats utläsa. Hursomhaver, vad är det för egentlig skillnad mellan avtalspension och tjänstepension? Är det något utöver just det namnet avser (tjänsteman/arbetare)? Skiljer de sig åt på det viset att tjänstemän får sina premier inbetalda nånadsvis medan arbetare får sina premier inbetalda årsvis? (Rätta mig gärna om jag har fel) . Skapar inte detta isåfall en orättvisa mot arbetaren? Det… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-10-25 07:05

Hej på er!
Här kommer en fråga som ni säkert har besvarat innan men kan inte hitta om så är fallet.
Har nyligen blivit pappa till en underbar liten dotter och jag och min sambo har tänkt att börja månadsspara i aktier och fonder för henne. Men vilken kontoform ska vi välja? Påverkas valet av kontoform av att vi inte är gifta?
Tack för en grym pod!
/Andreas