Hoppa till huvudinnehållet

Vinstvarningar och betydelsefulla avtal

Läs vad Börsplus tycker om Nibe, RNB, Bulten, Moberg Pharma, Biotage, ZignSec, H&M, Spago Nanomedical, FM Mattsson, Investmentbolagen och Börsplus portfölj. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Nibe

Småländska Nibe är ett riktigt kvalitetsbolag med imponerande stabila rörelsemarginaler. Aktien förtjänar därmed en hög värdering. Men hur ska man se på konjunkturkänsligheten och potentialen i aktien framöver?

RNB

Det ser ut som styrelsen vill köpa sig tid att få upp värdet på de dotterbolag som ska säljas. Men frågan är om tiden är en vän eller fiende för ägarna i RNB.

Bulten

Fordonsmarknaden utvecklas ännu sämre än väntat och underleverantören Bulten tvingas vinstvarna, igen. Samtidigt handlas aktien kring femårslägsta – för den långsiktige värdejägaren kan det vara köpläge.

Moberg Pharma

I våras avyttrade Moberg Pharma deras kommersiella produktportfölj. Numera är fokus på bolagets två utvecklingsprojekt med MOB-015 i spetsen. I går kväll skrev Moberg ett avtal för den Japanska marknaden och snart presenteras dessutom de viktiga resultaten för bolagets fas 3 studier.

Biotage

Medicinteknikbolaget Biotage har egenskaper som aktiemarknaden gillar med hög andel återkommande intäkter och fin skalbarhet. Kan bolagets nya VD som snart tillträder accelerera förvärvstempot så finns intressant potential.

ZignSec

Tech-start-up som agerar underleverantör av ID-verifierings-tjänster till internetbolag och andra aktörer med verksamhet online. En lovande marknad men bolaget är ännu ingen verifierad vinnare. Sista teckningsdag: 191007

H&M

Klädkedjan levererar siffror som var bättre än väntat på de flesta mått mätt. Den rimliga tolkningen av dagens rapport tycker vi är att rörelsemarginalen för nu tycks ha bottnat kring 7 procent. Men ger det fog att räkna med något större resultatlyft?

Spago Nanomedical

Spago Nanomedical har efter många års förberedelser nyligen inlett kliniska studier för SpagoPix-projektet. Om studierna visar säkerhet och bra effektdata är målsättningen att få till en affär med en större aktör. Det finns betydande uppsida i aktien till priset av hög risk.

FM Mattsson

Den anrika tillverkaren av vattenkranar har fått upp lönsamheten ett hack och klippt till med ett förvärv i Holland. Kan det råda bot på den låga värderingen?

Investmentbolagen

Den som vill ha hygglig avkastning till låg risk går sällan fel med investmentbolag och vår genomgång visar att de som grupp fortsätter slå börsen. Oavsett om du ser dig som värdeinvesterare, kvalitetsfantast, teknikfreak eller kanske permabjörn så vet vi vilket investmentbolag som passar dig.

Rådändring: EQT och Balco

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Här är två bolag där vi byter fot.

Börsplus portfölj september

September blev en bra börsmånad både för index och Börsplus portfölj. Bankerna fick en liten revansch vilket vi tackar extra för.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer