Hoppa till huvudinnehållet

Vinstvarningar, bud och Utdelningsportföljen 2020

Läs vad Börsplus tycker om Electrolux, Verkkokauppa, Hemfosa Pref, Easyfill, MQ, Qliro, Björn Borg, Gasporox, Kollect on Demand, Bilia, Opus, ODI Pharma och Utdelningsportföljen 2020. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Electrolux

Vitvarutillverkarens Q3-rapport bjöd på nya insikter om proffsverksamheten som snart ska avyttras, aktien rasade 11 procent efter en vinstvarning som tyder på fortsatta utmaningar på andra sidan Atlanten.

Verkkokauppa

Den finska e-handlaren säljer hemelektronik och andra prylar med löfte om att vara billigast på marknaden. Inte heller aktien är dyr. Det senare kan förhoppningsvis ändras.

Hemfosa Pref

SBB:s Ilija Batljan håller i och med budet på Hemfosa på att nedkämpa sin tredje preferensaktie – i en kamp som rört upp en hel del arga röster bland preferensaktieägare.

Easyfill

Easyfills hyllösningar verkar skapa stor nytta för kunderna men den internationella försäljningssuccén har hittills uteblivit.

MQ

MQ skrotar sitt gamla varumärke och gör om samtliga försäljningsställen till konceptbutiker som ska förena klädförsäljning och hållbarhet med co-working och prylförsäljning.

Qliro

E-handelsbolaget Nelly som ingår i Qliro Group vinstvarnar. Tappet sker samtidigt som ledningen arbetar med att separera bolagen för att försöka lyfta fram värden. Det är illavarslande och aktien rasar på beskedet.

Björn Borg

Sportmode känns som en av de nischer inom konfektion som det fortfarande är lite krut i vilket ger hopp för Björn Borg. Men vinsttrenden måste vända tydligt upp nästa år för att aktien ska bli bra.

Gasporox

Christer Fåhraeus blev näst störste ägare i Gasporox nyligen genom en riktad nyemission. Det uppskattades av marknaden som handlade upp aktien. En uppgång är rimlig också i kraft av de framsteg bolaget gjort på egen hand.

Kollect on Demand

Att teckna aktier i utländska bolag som noteras i Sverige och inte har någon vidare koppling till landet har inte varit någon succé. Irländska Kollect on Demand är inget undantag.

Bilia

Bilkedjan Bilia har ett bra år bakom sig. Serviceaffärer rullar på men utsikterna för bilförsäljningen är mer ovissa.

Opus Group

Aktieägarna i Opus får två tidiga julklappar. Ett mjukt och ett hårt paket. De nuvarande budgivarna höjer budpremien med 10 procent. Samtidigt vinstvarnar Opus.

ODI Pharma

En av fjolårets bästa IPO:er var danska cannabisbolaget Stenocare. Nu siktar ett nytt bolag i samma bransch på Spotlightnotering. Fokus är på Polen. Det är lång väg kvar till framgång. Sista teckningsdag: 191230

Utdelningsportföljen 2020

Efter ett år då börsen rusat 30 procent har det blivit ganska utfiskat bland aktier som kvalar in till utdelningsportföljen. Men nog finns bra möjligheter kvar för utdelningsportföljen.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer