Vinstvarningar – Börsmåndag

Vi närmar oss rapportperiod och det finns en ökad risk för vinstvarningar som konsekvens av den avmattade ekonomin. Finska Wärtsilä vinstvarnade och meddelade förvånande låg orderingång specifikt inom verksamhetsbenet mot marin sektorn. Svenska Alfa Laval har också försäljning mot marina sektorn och marknaden handlade ner aktien något. Amerikanska US Steel meddelade avtagande efterfråga på stål, ett tydligt tecken på avmattade ekonomi och en konsekvens av handelskonflikten. Svenska SSAB föll något också.
Nu undrar man givetvis vilka svenska bolag kommer vinstvarna under kommande veckor inför rapportperioden. Jag tror inte man ska begränsa sig till verkstad och industri utan det finns fler bolag med bra tillväxt under många år som nu börjar kylas av.

Riskkapitalbolaget EQT börsnoteras på tisdagen och det blir en mycket intressant indikator för riskaptiten på börsen.

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer