Hoppa till huvudinnehållet

Vinstvarning och rapportsäsong

Läs vad Börsplus tycker om Global Gaming, Humana, ALM Equity Pref, Inission, Medicover, Qliro Group samt rådändring. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Global Gaming

Nätkasinobolaget Global Gaming skickade sent på söndagen ut en vinstvarning. Aktien föll tungt på beskedet. Såväl intäkter som vinst sjunker rejält under första kvartalet. Styrelsen slopar även föreslaget på utdelning. Har PayNPlay-funktionen spelat ut sin roll? Och kommer vi få se fler vinstvarningar från andra bolag i sektorn?

Humana

Omsorgsbolaget gjorde en fin turn-around i fjol och belönades med uppvärdering på börsen. Nästa drag blev ett större förvärv i Finland. Det har inte möts med samma jubel och aktien har fallit.

Alm Equtiy Pref

Preferensaktier i bostadsutvecklare har generellt inte varit någon vidare bra placering. ALM Equity vände nyligen till förlust vilket oroar. Men om strategin mot hyresrätter, där bolaget successivt kan få en ägarandel, tar fart borde risknivån sjunka kommande år. Det skulle gynna preffen.

Inission

Kontraktstillverkaren Inission har genomfört en del förvärv de senaste åren och i höstas tog bolaget klivet in i Norge. Hur ser tillväxtutsikterna ut framöver och är aktien köpvärd trots den fina kursutvecklingen?

Medicover

Familjen af Jochnicks östeuropeiska vårdbolag har växt omsättningen med omkring 15 procent organiskt i över ett decennium. Aktien kostar förstås därefter. Men lyckas bolaget höja lönsamheten i linje med målsättningen kan aktien ändå bli riktigt bra.

Qliro Group

Finans- och e-handelsbolaget Qliro släpper rapporten för det första kvartalet 2019. Hur fortlöper arbetet med att dela upp koncernen i tre självständiga bolag? Och är det äntligen dags att trycka på köpknappen?

Rådändring: C-Rad och JLT Mobile Computers

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så är det läge att se över ursprungsrådet. Här är två bolag där vi byter fot.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer