Vinstvarning och notering i Norge

Läs vad Börsplus tycker om HiQ, Prevas, SATS, Greater Than, XXL, Eurocon, Telia, iApotek, Volvo och Assa Abloy. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

HiQ International

Värderingen på det som ofta brukar anses vara Stockholmsbörsens bästa IT-konsultbolag har kommit ned rejält efter ett antal svajiga kvartal. Den som tror på återhämtning i HiQ ser stor uppsida.

Prevas

Konsultbolaget befinner sig i förändring. 2019 har börjat fint och marginalerna har förbättrats rejält. Om man får tro VD Johan Strid kan trenden bestå. Då finns bra uppsida i aktien trots uppgången.

SATS

Norska gymkedjan SATS noteras på Oslobörsen. Svenska investerare kan vara med på ett hörn genom att teckna via Nordnet. Tillväxtkraften imponerar inte, men utdelningsförmågan ser stark ut. Sista teckningsdag: 191022

Greater Than

Bolagets smarta tjänst hjälper försäkringsbolag att på bättre sätt bedöma en bilförares risknivå. Användandet växer kraftigt men Greater Than har fortfarande lång väg kvar till lönsamhet. Desto trevligare är då förra veckans besked att bolaget säkrat ny finansiering för det kommande året.

XXL

Sportkedjans aktie har kollapsat och häromdagen kom bolaget med vinstvarning och nyemissionsbesked. Vi snabbkikar på XXL och vad som krävs för att vända utvecklingen.

Eurocon

Marginalerna för teknikkonsulten pressas av lägre beläggning. Tror man det är av tillfällig karaktär finns bra uppsida i aktien.

Telia

Den enda som riktigt uppskattats på börsen har varit återköpen. Nu drar Telia ned på dem med hänvisning till skuldsättning och kreditbetyg. Den svaga vinstförmågan är nog ett minst lika tungt vägande skäl.

iApotek

Apoteksmonopolet avskaffades för drygt ett decennium sedan. Spotlightbolaget iApotek växer snabbt men slåss mot giganter. Finns det plats för uppstickare?

Volvo

Ett starkt kvartal från tillverkaren av lastvagnar och anläggningsmaskiner – men med riktigt usel orderingång och varningar om sämre tider framöver. Aktien ser billig ut men mycket hänger på hur Volvo lyckas tackla nästa år som lär bli betydligt mer utmanande.

Assa Abloy

Låskoncernen fortsätter att imponera med sin stabila tillväxt. Börsen räknar med att det fortsätter i den stilen. Inte omöjligt, men samtidigt är uppsidan begränsad och riskerna tydliga.

Råduppföljning

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer