Hoppa till huvudinnehållet

Vingroup slutför det strategiska förvärvet av mobilåterförsäljaren Vien Thong A

I juli i år meddelade Vingroup genom sitt dotterbolag VinPro att de avsåg att köpa Vien Thong A, en av landets största mobilåterförsäljare med över 300 butiker i landet och grundat 1997. I veckan kom besked om att köpet har genomförts och Vingroup presenterade bakgrunden till uppköpet.

Vingroup, det största icke-statliga konglomeratet i Vietnam. Meddelade i juli i år att de avsåg, genom sitt dotterbolag VinPro, att köpa upp en av landets största mobilåterförsäljare Vin Thong A. Vinpro kommer efter förvärvet att inneha en andel på 71 procent av Vin Thong A. I samband med köpet avser VinPro att byta namnet från Vin Thong A till Vinpro+. I jämförelse med konkurrenterna har Vin Thong A den tredje största marknadsandelen efter giganten Mobile World och FPT Shop. Skälet bakom uppköpet ska ha varit att effektivisera logistiken för VinGroups smartphonetillverkare Vsmart. Enligt en ledamot för Vingroup, Mai Thu Thuy, kommer förvärvet att skära ner ledtiderna för nya smartphones från Vsmart att komma ut i handeln. Innan köpet hade VinPro egna 35 butiker runt om i landet.

I juli i år signerade Vsmart ett samarbetsavtal med spanska BQ. Avtalet möjliggör för Vsmart att kunna skapa produkter med europeisk teknologi och därmed kunna säljas inom prissegmenten mid- till high-range internationellt. Enligt Boston Consulting Group väntas elektronikmarknaden i Vietnam att växa med 11,9% fram till 2020.

Någon prislapp för förvärvet av Vin Thong A har inte offentliggjorts.

Vill ni läsa mer om Vietnam och orkar inte vänta på nästa inlägg som jag skriver så kan ni besöka min blogg Frontiervietnam.com där ni kan signa upp er på mina veckovisa nyhetsbrev  som släpps på söndagar eller läsa sporadiskt ur arkivet! /Fredrik, Frontier Vietnam

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer