Hoppa till huvudinnehållet

Vindkraft och rapportfokus

Läs vad Affärsvärlden tycker om Eolus Vind, Arise, Swedencare, Vitrolife, Probi, Cloetta, Inwido, Duni, Halmslätten, Elos Medtech och Bonäsudden. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Vindkraft – Eolus Vind och Arise

En långsiktig hållbarhetstrend och ökat intresse från institutioner har gjort att vindkraftsbolagens värderingar har skjutit i höjden. Samtidigt pressar låga energipriser lönsamheten i bolagen. Vad göra med vindkraftsaktierna?

Swedencare

Swedencare förvärvade nyligen det amerikanska djurhälsovårdsbolaget Stratford Pharmaceuticals. Förvärvet breddar produktportföljen och stärker distributionskanalerna. Finns mer uppsida kvar?

Vitrolife

Fertilitetsbolaget Vitrolife har påverkats kraftigt negativt av Covid-19. Trots det handlas aktien kring toppnivåer. Möjligen kommer ett uppdämt behov finnas när viruskrisen klingar av men osäkerheten är stor.

Probi

Probiotikabolaget Probi har utvecklats starkt sedan Affärsvärldens köpråd tidigare i år. Tillväxten i första kvartalet var klart godkänd. På fredag presenterar bolaget nya finansiella mål.

Cloetta

Cloettas rapport för årets andra kvartal fick kalla handen av aktiemarknaden och aktien handlas nu kring kursnivåer på 23 kronor. Där hör den hemma.

Inwido

Fönstertillverkaren Inwido stiger på börsen efter att ha presenterat en solid rapport. Nettoskulden bantas ned och de långsiktiga förvärvsmöjligheterna är goda.

Duni

Duni presenterade igår räkenskaperna för årets andra kvartal som var det första förlustkvartalet sedan börsnoteringen 2007. Viruskrisen har slagit hårt mot kunderna inom hotell- och restaurangbranschen. I takt med att restriktioner lättas runt om i världen frågar vi oss om det värsta är över för servettbolaget.

Halmslätten

Halmslätten äger två av restauranggrossisten Martin & Serveras logistikfastigheter. Inte mycket sägs om hur det går för hyresgästen under krisen – men i det här fallet tror vi det är positivt.

Elos Medtech

Kontraktstillverkaren Elos Medtech har påverkats kraftigt av viruskrisen. Återvänder tillväxten finns bra kurspotential men är aktien värd risken?

Bonäsudden

Bonäsudden är ett konsultdrivet fastighetsbolag som äger 20 fastigheter i Linköpingstrakten. Merparten av intäkterna kommer från stabila hyresbostäder men beståndets läge lämnar en del att önska.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Analystjänsten Börsplus är nu integrerad och ingår i en prenumeration på Affärsvärlden. Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer