Hoppa till huvudinnehållet

Vilka insiders har köpt aktier i skuggan av corona?

Sportlovsveckan blev dramatisk med stora börsfall globalt under hög omsättning då investerarna drabbades av coronafrossan. Vilka insiders har köpt aktier i detta viktiga läge? Finwire tagit sig en närmare titt på insynsrapporteringen.

Vecka nio brukar alltså vara lugnare än andra veckor på Stockholmsbörsen då många aktörer brukar ta ledigt för Stockholmsområdets sportlovsfirande, men så blev det alltså inte i år.

Stockholmsbörsens breda index OXMSPI föll under vecka nio med 11,7 procent, vilket var i linje med utvecklingen på de stora börserna i USA och Europa. Börsutvecklingen har också varit volatil under den första veckan i mars, med stora kursrörelser åt bägge hållen.

Lundbergs och Industrivärden

Fastighets- och investmentbolaget Lundbergs köpte den 28 februari och 2 mars aktier i branschkollegan Industrivärlden för 79 miljoner kronor. Lundbergs är största aktieägaren i Industrivärlden och Lundbergs vd Fredrik Lundberg är styrelseordförande i Industrivärden. Vidare köpte Lundbergs vice vd Claes Boustedt den 26 till 28 februari aktier i bolaget för 8,1 miljoner kronor.

Industrivärden passade också på att köpa 1,3 miljoner aktier i skogsbolaget SCA och äger per den 2 mars 71,3 miljoner aktier. Investmentbolaget passerade därmed flaggningsgränsen på 10 procent av kapitalet. Industrivärden är största ägaren i SCA med 10,2 procent av kapitalet och 29,2 procent av rösterna.

Det statligt ägda gruvbolaget LKAB passade på att fördubbla sitt innehav i det börsnoterade stålbolaget SSAB till 10,5 procent av kapitalet och rösterna i bolaget, enligt ett flaggningsmeddelande som publicerades den 28 februari. Investeringen är av strategisk, finansiell och relationell karaktär, uppgav LKAB. De två bolagen har sedan tidigare en affärsrelation och gemensamma samarbetsprojekt. Förre statsministern Göran Persson är styrelseordförande i LKAB.

Industribolaget Atlas Copcos vd Mats Rahmström och styrelseordförande Hans Stråberg köpte bägge den 28 februari aktier i bolaget för vardera 1,0 miljon kronor.

Investor

Investmentbolaget Investors vd Johan Forssell köpte den 28 februari aktier för 2,4 miljoner kronor i bolaget.

Jyrki Tervonen köpte den 28 februari aktier i klädbolaget H&M där han är senior rådgivare. Jyrki Tervonen var tidigare finanschef på H&M, men tillträder den 1 juli som ny vd för Ramsbury Invest som är huvudägaren familjen Perssons ägarbolag. H&M:s nya finanschef Adam Karlsson köpte den 27 februari aktier i bolaget för 1,0 miljon kronor.

Electrolux

Vitvarubolaget Electrolux styrelseordförande Staffan Bohman köpte den 3 mars aktier för 2,0 miljoner kronor i bolaget.

Live kasinobolaget Evolution Gamings Maltachef Johan Nordström köpte den 2 mars aktier för 2,1 miljoner kronor.

Wallenstam

Fastighetsbolaget Wallenstams finanschef Susann Linde köpte den 28 februari och 2 mars aktier för 2,5 miljoner kronor. Peter Elam Håkansson köpte mellan den 24 februari och 28 februari aktier för 2,7 miljoner kronor i fastighetsbolaget Eastnine där han är styrelseledamot.

Eva Qviberg har den 2 mars köpt aktier i bilhandlarbolaget Bilia för 5,8 miljoner kronor. Hon är maka till bolagets styrelseordförande och storägare Mats Qviberg. Bildelskedjan Mekonomens vd Pehr Oscarsson köpte den 27 februari aktier i bolaget för 1,2 miljoner kronor.

Nent Groups vd Anders Jensen har i flera omgångar mellan den 21 februari och 2 mars köpt aktier i bolaget för totalt 2,7 miljoner kronor.

Teknikhandelsbolaget Bergman & Bevings styrelseordförande Jörgen Wigh köpte den 24 till 26 februari aktier för 1,3 miljoner kronor.

Medicinteknikbolaget C-Rads styrelseordförande Lars Nyberg utökade den 2 och 3 mars sitt innehav med aktier för 5,0 miljoner kronor.

Balkongtillverkaren Balcos vd Kenneth Lundahl köpte den 28 februari aktier för 1,0 miljon kronor.

Per Granath utökade den 26 februari sitt innehav med aktier för 2,6 miljoner kronor i omsorgsbolaget Humana där han är styrelseledamot.

Hotelloperatören Scandic Hotels styrelseordförande Per G Braathen passade den 4 mars på att köpa aktier i bolaget för 10,1 miljoner kronor.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer