Hoppa till huvudinnehållet

Vietnam debuterade på Bloomberg Innovation Index 2019

På bilden ser ni GoBear, ett vietnamesiskt fintechbolag som jämför finansiella tjänster. Bolaget har 40 miljoner användare i skrivande stund.

I veckan som gick publicerade Bloomberg sin årliga upplaga av Bloomberg Innovation Index. Bland nykomlingarna hittade vi Indien, Mexico, Saudiarabien och Vietnam. Vietnams högsta ranking bland kategorierna som ingår i indexet hittade vi i high-tech density där landet hamnade på en 34:e plats. Totalt i rankingen hamnade Vietnam på plats 60 med totalpoängen 45,92. Bäst i Sydostasien var Singapore på plats 6 följt av Malaysia på plats 26 och Thailand på plats 40.

Bildkälla: Bloomberg Innovation Index 2019

Bland topp 5 hittade vi länderna

Sydkorea, Tyskland, Finland, Schweiz och Israel

Indexet består av sju mätpunkter däribland annat R&D, tillverkningskapacitet och koncentration av så kallade publika high-tech företag. Produktiviteten var dock något som var tydligt eftersläpande mot andra områden enligt rankingen. Produktiviteten i Vietnam hamnade på plats 59 i listan och enligt Vietnam Institute for Economic and Policy var produktiviteten lägst i hela Asien under 2017.

Bildkälla: Bloomberg Innovation Index 2019

Rankingen går till på så vis att över 200 länder sållas igenom. Var och en får poäng på 0-100 skala baserat på sju likaviktade kategorier. Nationer som inte rapporterade data för minst sex kategorier eliminerades och slutligen kvarstår totalt 95 länder som ingår i listan. Bloomberg publicerar de 60 bästa ekonomierna.

Vill ni läsa mer om Vietnam och orkar inte vänta på nästa inlägg som jag skriver så kan ni besöka min blogg Frontiervietnam.com där ni kan signa upp er på mina veckovisa nyhetsbrev som släpps på söndagar eller läsa sporadiskt ur arkivet! /Fredrik, Frontier Vietnam

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer