Hoppa till huvudinnehållet

Vi vill bana väg för framtidens programmerare

Förra veckan fick jag förmånen att delta under Nordnets största kid hackaton, i samarbete med den ideella organisationen Kodcentrum. 45 barn i årskurs 4-6 från Snösätraskolan i Stockholm samlades i våra lokaler och fick koda sitt eget dataspel. Till hjälp fanns våra egna utvecklare och andra engagerade Nordnet-medarbetare.

Idag råder det stor brist på utvecklare i alla branscher. Som digital bank är vi beroende av kompetens inom IT, och därför är det viktigt för oss att bana väg för framtidens programmerare. Att barn och ungdomar blir bekanta med programmering tidigt är en språngbräda för digital utveckling och en förutsättning för att Sverige ska fortsätta vara ett ledande innovationsland.

Jag är mycket stolt över vårt samarbete med Kodcentrum. Tillsammans kan vi introducera barn och ungdomar till programmeringens värld. Genom att ge dem tid, stöd och förebilder kan vi väcka intresset för IT och bidra till återväxten av duktiga programmerare i framtiden.

Vårt samarbete med Kodcentrum är en del av Nordnets engagemang inom hållbarhet som vi kallar för Nordnet in Society. Nordnet brinner starkt för att stödja initiativ inom digitalt lärande, hållbart sparande, samt jämställdhet & mångfald. Vårt karriärnätverk Power Women in Tech är ett annat exempel på ett initiativ som vi nyligen har introducerat. Fintech-branschen är mansdominerad och vi vill bidra till att ändra på det. Syftet med nätverket är skapa en mötesplats för fintech-intresserade kvinnor där de kan utbyta erfarenheter och inspireras av varandra. Vi vill göra det mer attraktivt för kvinnor att välja en karriär inom fintech och inte minst locka fler kvinnliga utvecklare.

Alla våra initiativ inom Nordnet in Society ligger nära vår egen verksamhet och drivs med stort engagemang av våra medarbetare, vilket jag är otroligt stolt över.

Bästa hälsningar / Anders Danielsson

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer