#Sparpodden – Vi föreslår PSK!

Vi vill ha incitament för pensionssparande så att fler sparare säkerställer sin framtid som pensionär. Därför tycker vi ett pensionssparkonto (PSK) som utgår ifrån KF fast med lägre skattesatts vore en bra lösning. Vi tar med oss förslaget till Almedalen för att påverka politiker och makthavare. Lyssna in på förslaget!

Pensionssparkonto (PSK)

För att göra det så enkelt som möjligt utgår vi ifrån kapitalförsäkringen, det är en redan etablerad kontoform med låg skatt. Skatten bygger på kontovärdet samt insättningar under året, detta beskattas med 30% på statslåneräntan vilket ger en slutskatt på ca 0,45%.
Vid en låsning till och med 55 års ålder föreslår vi istället 15% beskattning på statslåneräntan, vilket ger omkring 0,1% slutskatt.

Då finns både incitament och inlåsningsfunktion för att säkerställa framgångsrikt pensionssparande.

Läs mer om Fridas tankar här.

Påverka #sparpodden!

Vad vill DU veta mer om? Ställ fråga på Twitter under hashtagen #sparpodden, eller i sharevillegruppen #sparpodden

Hjälp oss växa podden genom att sprida i sociala medier!

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer