Hoppa till huvudinnehållet

Veckans topp 3 – Aktierna med störst potential

Första rapportveckan avklarad och detta med godkänt resultat. Nu börjar rond två och här kommer aktierna som har största potential att överraska inför veckans rapporter. Dessutom har IPO hösten 2017 haft en lysande start – kurslyft för samtliga! Detta är veckans topp 3! 

Här har du hela listan för stockholmsbörsen under v43. Du har även inom parentes förväntad tid för publicering.

Första ronden klar

En vecka av intensiv rapportflod avklarad. Veckan som kommer ser dock ut att bjuda på ännu fler rapporter att inhämta och läsa. Men första fokus på hur status ser ut för veckan vi lämnar bakom oss. OMXS30 upp 1,5% och det bredare indexet för stockholmsbörsen på ca 1% får anses som godkänt resultat. Det var framförallt fredagen som lyfte veckan och med sorgebarnet Ericsson i spetsen. För hela veckan så noterar Ericsson upp nästan 9%, rapporten visade på mer styrka än förväntat. Ingen nyemission verkar vara i sikte just nu och det fick bolagets aktie att rusa uppåt.

Potential att överraska

Inför Q3 så finns det ett gäng bolag som fått kraftigt sänkta förväntningar på vinst före skatt (Pretax profit). Detta ger lite andrum att faktiskt överraska positivt. Till skillnad från den mina vi gick på under Q2 när alla förväntningar var uppskruvade så finns här ett gäng som kanske kan slå på knock underifrån.

Listan visar bolagen som har fått mest negativ förändring av analytikernas estimat för 2017 helårs pretax profit. Sedan ser du också vad den förväntade pretax profit är för just helåret 2017. Samt när bolaget har rapport.
Det är många bolag på listan som visar böckerna under veckan som kommer vilket ger oss än mer anledning att vara allert under veckan. Tesen är ju den att om alla förväntningarna är lågt satta så finns det mer marginal att positivt överraska. Om så fallet bli får vi helt enkelt se under veckan som kommer.

Högst på listan hittar vi Fingerprint som fått årsprognosen sänkt med över -65%, torsdag kommer rapporten. Cloetta har tidigare vinstvarnat och delar av ledningen står åtalade för insideraffärer. På onsdag kommer rapporten, blir intressant att hålla ett öga på.
Ahlstrom-Munksjö var på Topp 5 förlorarlistan förra veckan, där aktien sjönk -4,5%. Vinst före skatt för 2017 har sänkt med ca -8,5% av analytikerna.

Håll lite extra koll på bolagen i listan ovan för veckan som kommer.

Börsnoteringar heta igen

En del bolag har redan gjort entré på noterad marknadsplats under hösten 2017. Resultatet är 100% uppgång än så länge. Detta får därmed betyget att IPOer är åter heta igen. Det pratas dessutom om att det finns många bolag kvar som väntar på att få att notera sig. Så vi kan nog förvänta oss att 2017 blir ännu ett rekordår med antal nya noteringar på våra börser.

Med detta sagt så kommer det vara några fallgropar längs med vägen. Ta alltid för vana att läsa på innan du ger dig på att teckna vid introduktioner. Generellt är det aningen mindre bolag som kommer in just nu. Det behövs förvisso inte lika mycket kapital att fylla hela emissionen, samtidigt som det inte finns lika många garanter i prospekten. Kanske att vi får se några större bolag senare under hösten, den som väntar på något gott heter det ju.

Kolla in listan här för aktuella IPO:er.

Jag jobbar på en lite större sammanställning för IPO året 2017, håll utkik på Nordnetbloggen under veckan så kommer det mer information.

Händelser i veckan

Om det inte är uppenbart ännu så kommer veckan i stort att handla om rapporter. Utöver detta så kommer vår riksbank med Stefan Ingves i spetsen att delge räntebesked på torsdag. Förväntningarna är fortsatt negativ på – 0,5%. Inte troligt med större förändringar, men man kan alltid hoppas på lite positiv överraskning.
Presskonferensen vid 11.30 som leds av Ingves, blir intressant att lyssna in på för att få inblick i Riksbankens syn på ekonomin just nu.

Detta var veckans topp 3. Hoppas du känner dig lite mer redo och fram för allt taggad inför rapportveckan som kommer. Hoppas på god avkastning för dig så hörs vi igen om en vecka!

/Alexander

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer