Hoppa till huvudinnehållet

Aktiv handel med värdepapperslån – Med Ekka Lundin

Möt tradern Ekka Lundin som är här för att diskutera hur man kan använda värdepappersbelåning i sin aktiva handel. Vi går igenom fördelar med belåning – men tittar också på de risker det är viktigt att känna till. 

Värdepappersbelåning som verktyg

Belåning måste användas på rätt sätt. När det handlar om lånade pengar ökar risken och vårdslöst hanterat kan det innebära stora förluster. Samtidigt kan det vara ett kraftfullt verktyg för den som vill vara mer aktiv i sin handel.

Ekka är en privatperson som livnär sig på sin egen aktiehandel. Värdepappersbelåning är ett av många verktyg som han använder. Jag ville veta mer om hur han praktiskt nyttjar det och på vilket sätt det hjälper honom. I klippet diskuterar vi hur han ser på belåning som verktyg. Kolla in för att lära dig mer!

Hur Nordnets kunder använder belåning

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om vilka aktier Nordnets kunder helst köper med belåning. Det inlägget hittar du här. 

Är du nybörjare så rekommenderar jag starkt att du läser på innan du går vidare. På Nordnetskolan har jag skrivit en utbildande text om hur belåning fungerar och vad du behöver tänka på. Den texten hittar du här.

Nu är jag nyfiken på att höra hur du använder värdepappersbelåning. Använder du det eller håller du dig på avstånd? Dela gärna en kommentar i fältet nedan.

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer