Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

Värdepappersbelåning och problem hos Nasdaq

Som ni vet så hade Nasdaq stora problem ett tag sedan. Dagen började med att terminshandeln var tom kl 08.30 och vi förstod att det var något problem. Jag tyckte att kommunikationen från Nasdaq var relativt klen och jag fick all info från Twitter. Det pratades om att öppningen skulle bli försenad men ändå öppnade orderböckerna 08.45 och vi som Nordnet-kunder kunde handla som vanligt när klockan slog 09.00. Ca 30 minuter senare så märker man att varje orderbok haltas (stoppas) en efter en och plötsligt hade vi stängt. Likviditeten var helt väck under denna tid och det är dessa tider som det gäller att vara på sin vakt.

Hur som helst när det väl blev stoppat fick vi information om att all handel skulle bli makulerad, vilket i sig är otroligt men i och med att Nasdaq inte ville att handeln skulle öppna från första början var det egentligen rätt att all handel makulerades. Jag hann göra några affärer men det var relativt lugnt där ute med tanke på att de flesta aktörer inte kunde handla. Efter lunch fick vi dock meddelande om att handeln skulle dra igång vid 14. När vi väl öppnade var likviditeten fortfarande väck och jag lyckades göra några bra affärer. Att spela på likviditeten är något som jag gillar och det passar mig. Jag gillar när det är stökigt då många agerar lite orationellt och eventuellt säljer sina aktier till ett lite väl attraktivt pris.

Men det jag tänkte prata om idag är vad jag brukar tänka på när jag förbereder mig inför rapporthandel. Rapporthandel har jag i grunden väldigt svårt med då det brukar vara en extrem volatil och min strategi “många bäckar små” där jag tittar mycket på pris och orderbok fungerar inte lika bra här. I vår infronterminal presenteras siffrorna i form av nyhetsflashar från Nyhetsbyrån Direkt.
Och då var det dags.. jag brukar alltid försöka avvakta lite tills samtliga siffror kommit, alternativt ta en mindre position på de första siffrorna. Sen är det bara hänga på och ha respekt för marknaden. Det kan vara bra att titta lite på hur aktien rört sig innan. Ett bolag som har gått dåligt innan har oftast lite lägre förväntningar på sig.

När man handlar mycket och det är flera positioner igång samtidigt kan det vara nyttigt med belåning som verktyg. Det ska handskas med respekt men det är också ett bra och nödvändigt verktyg att använda sig av när man handlar på kort sikt. Man får lite extra hävstång och har man koll på sin position ser jag inga problem med det.

Jag träffade Alexander Gustavsson där vi pratar lite mer om belåning och hur det går till rent praktiskt. Kolla gärna!

Sen vill jag gärna pinga för avsnittet i Sparpodden som jag fick vara med i! Till min förvåning blev jag gäst och jag tyckte att det var riktigt kul!

På återseende, ta det lugnt där ute!

Ekka

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer